Slik skal Windows 7 vinne

Slik skal Windows 7 vinne

Bør vi kaste XP først som sist? Vi spør de norske ekspertene.

Med Windows 7 på vei lurer mange fortsatt på om vi trenger noe nytt. Windows 2000 og Windows XP er stabile, brukbare miljøer for virksomhetenes applikasjoner. Ulempen er at Microsoft ikke lenger vil gjøre feilretting og tilpasning til nytt utstyr.

Dermed får virksomhetene nytt brukermiljø når de må oppgradere sine pc-er. Til nå har bedrifter med totalavtale (Enterprise Agreement) kunnet nedgradere til XP, men hverken pc-produsentene eller Microsoft er interessert i eldre brukermiljøer. Det skyldes sikkerhetsutfordringene.

Kun på de aller minste pc-ene, nett-pc-ene, var det i Vest-Europa vekst i volum første kvartal 2009. Ti prosent av de 15,3 millionene solgte pc-ene er nett-pc-er. Disse kjører Windows XP. Acer var den store vinneren.

XP vil derfor være et aktivt brukermiljø til tross for at Microsoft helst vil glemme XP.

- Min HTC nett-pc kjører Windows 7 uten store problemer. Kun noen få innstillinger har skapt problemer, sier Ole Tom Seierstad, sikkerhetssjef i Microsoft Norge.

Windows 7 har dermed potensial til å bli et brukermiljø for et større utvalg pc-er. Hvilke tanker Microsoft har gjort seg for bruk av Windows 7 på de mest avanserte mobiltelefonene, er fortsatt usikkert.

Forventninger

Utfordringen til Microsoft og pc-produsentene er å skape store forventninger for kombinasjonen av pc og brukermiljø. De som har testet Windows 7 er positive.

Men i en markedsundersøkelse gjort av Dimensional Research fra mars i år var det liten interesse for oppgradering fra XP.

72 prosent av de 1142 it-fagfolkene var mest opptatt av oppgraderingskostnadene. Mange ville heller vurdere alternativer til Windows. 50 prosent var nysgjerrige på et annet brukermiljø som eksempelvis Apples Mac OS X.

På grunn av at Windows Vista har fått dårlig ord på seg, vil de fleste vente. Det er UAC, User Account Controll, som først og fremst har fått avanserte brukere irriterte. Derfor lover Microsoft 30 prosent mindre støy fra UAC i Windows 7.

- Alle hos oss bruker Windows Vista. Det krevde litt opplæring, men Vista er greit å bruke, sier Marika Muhonen Nilsen, seniorrådgiver for informasjon i GIEK.

En ting som er jobbet mye med er ytelsen, les videre!

Les om:

Enterprise