Slik vil Facebook spore venner

Slik vil Facebook spore venner

Det sosiale nettverket Facebook planlegger å lansere enn app som hjelper deg med å finne vennene dine.

Lanseringen av den nye appen skal være en gang i neste måned.

Det er Bloomberg som rapporterer om Facebooks planer for en mobil-app hvor det er mulig å kontinuerlig overvåke hvordan vennene dine forflytter seg geografisk, eller se hvilke venner som er i nærheten av deg.

Drar nytte av oppkjøp

Det finnes allerede lignende tjenester, blant annet fra Google. Facebook har likevel gått offentlig ut med planene. Ifølge Bloombergs kilder, skal appen kunne kjøre i bakgrunnen på telefonene hele tiden.

Den samme kilden sier også at appen utvikles av en gruppe Facebook-ansatte med bakgrunn fra Google og selskap som Gowalla og Glancee som begge er selskap Facebook har kjøpt opp. Glancee jobbet før oppkjøpet med en tjeneste som kan finne venner med samme interesser og som var i nærheten geografisk.

Annonsører

Ved å kontinuerlig overvåke hvordan brukerne forflytter seg på kartet, vil Facebook være i stand til å skape interessante muligheter for annonsører i bestemte områder.

Ved å følge en bruker over en lengre periode er det også mulig å forutsi hvor personen antas å være på et spesielt tidspunkt. Denne informasjonen kan danne grunnlaget for videre målrettet annonsering.

Også i dag bruker Facebook informasjon fra mobilens GPS som aktiveres når brukeren tar et bilde eller skriver et innlegg.

Enterprise