Slik vinner du tillit på nett

Slik vinner du tillit på nett

UKENS BEDRIFTSTIPS: Her er noen stalltips for hvordan man får mest ut av bedriftens nettsider.

Bedriftens hjemmeside er på mange måter en viktig del av det førsteinntrykket kundene får av en bedrift. I denne forbindelse har vi sett nærmere på hvilke faktorer som bidrar til å skape et godt inntrykk.

Mye har skjedd når det gjelder profesjonalisering av nettsider de siste årene, og med tiden ser det ut til å ha gått stadig mer prestisje i å ha en velfungerende og gjennomtenkt hjemmeside.

Tenk på budskapet

Hjemmesideguiden.com mener innholdet er noe av det som bør vektlegges mest.

- Innhold er like viktig som inventaret i et hus. Hvis du har godt innhold, så vil folk sette pris på det og kjøpe noe fra siden din hvis du har en nettbutikk, eller de vil lese i bloggen din hvis du har en blogg, heter det.

Med innehold menes blant annet tekst, bilder, interaktive animasjoner og så videre.

Det er også viktig å huske på det visuelle. Designet er nemlig alfa og omega for at kundene klikke seg videre på siden. I verste fall kan et dårlig design medføre at brukerne dine boikotter hjemmesiden.

Må overbevises raskt

Ifølge nettsiden startebedrift.no viser ulike studier at du har mindre enn fem sekunder på å overbevise en besøkende om at at han har kommet rett. Dersom siden din ikke kommuniserer tydelig at kunden har funnet det han leter etter, er han borte - for godt.

De mener det aller viktigste er å være mest mulig synlig. Dette kan bedriften oppnå ved å optimalisere siden for søkemotorer, bruke søkeord i linker, bruke meta-tagger, gjenta søkeord og ikke minst bruke eksterne linker. Det har seg slik at jo flere linker som kommer fra andre nettsteder til dine hjemmesider, desto bedre rangering vil du oppnå hos søkemotorene.

Det er desverre ikke slik at en hjemmeside gjør seg selv uten videre vedlikehold. Det er mye som kan gjøres for å holde liv i siden.

Fjern døde linker

Hos server- og domeneleverandøren Webhuset.no er man helt klar på hva som er viktig å passe på for å skape tillit hos brukerne av en hjemmeside.

Blant annet anbefales det å oppdatere siden ofte slik at de besøkende ikke oppfatter siden som kjedelig. Her oppfordres man også til å informere kundene om epostrutinene, siden mange kunder ønsker å ta kontakt på denne måten.

Når det kommer til innhold, anbefales det å skrive korte tekster og skrive om ting som ikke har noen bestemt levetid. På den måten vil brukerne få mest mulig nytte av informasjonen også senere.

Det er også viktig å sjekke at linkene fungerer.

- Døde lenker irriterer får websiden til å virke dårlig oppdatert og lite tillitsvekkende. Spesielt dersom brukeren var på vei mot noe som synes å virke interessant. Han vil raskt miste tålmodigheten og tiltroen til websiden, heter det på selskapets nettsider.

Les om:

Enterprise