Slitsomt navnebytte

Slitsomt navnebytte

IT-SJEFEN: Ementor skal ikke lenger hete Ementor. Da blir det plutselig mye å gjøre for it-sjef Wilhelm Marius Castberg.

- Hva er den viktigste utfordringen i jobben din akkurat nå?

- Det er å koordinere alle prosjektene vi holder på med. Og ikke minst, så bytter vi jo navn til Atea 1. januar. Alle maler, all profilering, alle fakturaer og så videre må oppdateres, og vi skal få nye nettsider og nytt intranett. Det blir mye jobbing, men det er spennende.

- Hva foretrekker du, Microsoft eller Linux?

- Det er ingen tvil: Microsoft. Vi er jo den største Microsoft-partneren i Norden, så Microsoft er vår favoritt. Det mener jeg helt personlig også, vi jobber tett med dem og jeg ser mange gode løsninger der. Akkurat nå jobber vi mye med Microsofts løsninger for Unified Communication, og det er kjempespennende.

- Outsourcing, plage eller saliggjørende?

- Vi synes outsourcing er bra. Vi skal drive med vår core-business, og så kan de som kan outsoucring drive med det. Vi outsourcer veldig mye. Driften ble satt ut til Ergogroup for tre år siden, og mange av dem som jobber der hadde vi inhouse her før.

- Hva bruker du mest tid på i jobben?

- Det blir mye koordinasjon av prosjekter, og mye tid til å holde seg oppdatert. Vi er jo et veldig teknisk drevet selskap, med veldig mange interessenter som kan veldig mye, så det å være it-sjef i et it-selskap kan være krevende!

- Har dere spesielle regler for bruk av Facebook og andre nettsamfunn?

- Vi er veldig lite regelstyrt. Her er vi mer kulturdrevet, med frihet under ansvar. Vi ønsker selvfølgelig ikke at folk skal bryte loven, men folk har sunn fornuft, og det fungerer veldig bra. Alle vet hva som er det beste for selskapet. De er oppegående mennesker.

- Hva bruker dere mest penger på i år?

- For uten drift, bruker vi mye penger på vår e-shop. Vi har en av verdens beste løsninger på dette, som vi stadig utvikler. Vi har en nordisk plattform og holder på med mange store prosjekter.

- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

- Det skal Rune Hope, som akkurat har blitt it-sjef i R.S. Platou.

Les om:

Enterprise