Slutt for Apples Xserve

Slutt for Apples Xserve

Erstattes med ny Mac Pro Server.

Xserve, Apples rackmonterte server, vil ikke komme i noen ny versjon. Apple meddeler at de har bestemt seg for å stoppe salget fra og med 31. januar neste år. Som erstatning tilbyr selskapet nå en spesialversjon av Mac Pro.

Selskapet skriver på sine nettsider (pdf) at den som vil ha en Mac OS X-basert server må etter 31. januar velge en Mac Pro eller en Mac mini, som begge kan bestilles med Snow Leopard Server installert.

Serverversjonen av Mac Pro kommer med litt annerledes maskinvare enn de vanlige modellene. Den er utstyrt med en firekjerners 2,8 Ghz Xeon-prosessor, 8 GB minne og to harddisker på 1 terabyte hver. OS X Server er inkludert. Mac Pro har ennå ikke dukket opp på norske Apple Store, men er tilgjengelig i USA til en pris på 2999 dollar, drøyt 17 000 kroner.

Dyr Xserve

Xserve ble introdusert i 2002, men på grunn av høy pris i forhold til ytelse har den aldri blitt noen suksess i storbedriftene. Forrige oppgradering kom i april 2009.

Xserve koster i dag 24 990 kroner for modellen med firekjernes prosessor og 30 240 kroner for modellen med åttekjerners prosessor. Da kommer serverne med 3 gigabyte minne og 160 gigabyte harddisk. Ifølge Apple vil garantien på Xserve gjelde som vanlig.

Enterprise