Slutt på Windows 7 i august

Slutt på Windows 7 i august

Har du ikke allerede lastet ned slippkandidaten er det på tide. 15. august er det slutt.

Tidlig i mai ble den siste testversjonen av Windows 7 lagt ut for nedlasting. Windows 7 RC er en såkalt slippkandidat, og er siste testutgave før den ferdige versjonen kommer i salg. Det er ventet å skje mot slutten av oktober.

Da Microsoft la ut betaversjonen av Windows 7 i vinter, la de samtidig inn begrensninger på hvor mange som kunne laste den ned. Etter relativt kort tid var kvoten nådd, og betaversjonen var ikke lenger mulig å laste ned fra Microsofts nettside.

Med slippkandidaten endret de strategien, og alle som ville teste operativsystemet kunne laste ned som de ville.

Nå melder Microsoft at det ikke vil være mulig å laste ned slippkandidaten av Windows 7 etter 15. august.

- Muligheten til å laste ned slippkandidaten går ut 15. august. Etter den datoen vil du ikke lenger kunne laste den ned, men det vil fortsatt være mulig å installere programmet og hente serienøkler om du trenger det, skriver Stephen Rose fra Microsoft på en av selskapets mange blogger.

Dersom du ønsker å teste ut Windows 7 før den ferdige versjonen kommer i salg, er det altså ikke all verdens tid igjen.

Windows 7 RC er gratis å laste ned, og vil fungere frem til 1. juni 2010. Allerede fra 1. mars vil du imidlertid oppleve av operativsystemet tar en automatisk omstart hver andre time. Sitter du fortsatt med betaversjonen av Windows 7 er det på tide å oppdatere til slippkandidaten. Betaversjonen vil nemlig plages med automatisk omstart hver andre time fra 1. juli i år, og fra 1. august er det slutt. Etter det vil ikke betaversjonen lenger fungere.

Du kan selv prøve Windows 7 RC ved å laste den ned fra Microsofts nettside.

Enterprise