Småklipp fra it-bransjen

Småklipp fra it-bransjen

Hafslund velger Capgemini, solide resultater for Capgemini, Compello AS leverer.

Hafslund Nett velger Capgemini

Konsulentselskapet Capgemini Norge AS vunnet storavtale med Hafslund Nett, og skal være hovedleverandør for et program for innføring av automatisk måleravlesing (AMS).

AMS-programmet skal sikre at Hafslund Nett møter alle de nye krav om automatisk måleravlesing som skal innføres for alle strømabonnenter og som er i ferd med å lovfestes, heter det i en pressemelding.

Avtalen er en del av en større rammeavtale som løper over fire år, og Capgemini skal levere tjenester innen blant annet programledelse, prosess og organisasjonsutvikling, overordnet planlegging, koordinering, anskaffelser, implementering, etablering av driftstjenester og ende-til-ende testing.

Solide resultater for Capgemini

Konsulentselskapet Capgemini Norge AS opplevde en vekst på hele 19 prosent i 2012. Den totale omsetningen landet på 1,35 milliarder kroner.

En god kostnadskontroll sørget for at driftsresultatet økte med 87 prosent i forhold til året før, heter det i en pressemelding fra selskapet.

- Økt effektivisering, økt globalisering og flinke medarbeidere er oppskriften på hvorfor det har gått så bra for oss, sier Ola Furu, administrerende direktør i Capgemini Norge. Han sier også at han er svært fornøyd med resultatene for 2012.

Bank- og finans og offentlig sektor er de områdene som vokste mest i året som gikk. Selskapet opplever også en enda større etterspørsel etter leveranser som blir produsert helt eller delvis i India.

- Markedet er i ferd med å endres. Vi vinner alt større avtaler og hvor vi kan spille på hele vår bredde som et globalt konsulentselskap, avslutter Furu.

Compello AS investerer i fremtidig vekst

Compello AS rapporterer en omsetningsvekst på to prosent for 2012. EBITA resultatet var på 25,1 millioner kroner, noe som gir en resultatmargin på 23 prosent, heter det i en pressemelding fra selskapet.

- Vi opplever god etterspørsel etter både efaktura og elektronisk fakturagodkjenning og opplever at markedet i økende grad ønsker standardiserte tjenester med god return of investment, sier Gustav Line, administrerende direktør i Compello AS.

Selskapet har omstrukturert i Sverige og ansatt ny leder i Tyskland. I tillegg investerer Compello i nettsky og klientprogramvare som Windows 8, IOS og Android, for å være godt posisjonert til å følge de store trendene innen BYOD og cloud computing.

- Disse investeringene gir ikke tilsvarende inntekter i 2012, men er byggeklosser for fremtidig vekst, avslutter Line.

Compello AS ble etablert juli 2011 ved fusjon av virksomhetene Client Computing Europe AS og Compello Software AS, og har hovedkontor på it-Fornebu i Oslo.

Enterprise