Småklipp fra it-bransjen

Småklipp fra it-bransjen

Intel omsatte 72 milliarder, Neptune inngår avtale med Metropolia og Gule Sider lanserer ruteplanlegger.

Intel omsatte 72 milliarder kroner i første kvartal

Intel har levert resultater for første finanskvartal 2013 med en omsetning på 72 milliarder kroner, driftsinntekter på 11.46 milliarder kroner og nettofortjeneste på 14.32 milliarder kroner.

- I et mykt marked leverte Intel gode resultater i første kvartal , og jeg er spent på hva fremtiden vil bringe selskapet, kommenterer konsernsjef Paul Otellini i en pressemelding.

Han sier også at resultatene blant annet skyldes salg av neste-generasjons pc-prosessorer, en ny produktlinje for mikro-servere og nye prosessorer for smartenheter som kommer på markedet i andre kvartal.

Intel-sjefen skal forøvrig pensjonere seg om ikke så lenge, og ny kandidat er enda ikke på plass.

Pc-klient gruppen fjorde det best med 45,82 milliarder kroner i inntekt, en nedgang på 6,6 prosent siden forrige kvartal. Datasenter-gruppen hadde inntekt på 14 milliarder kroner.

De største utgiftspostene var forskning og utvikling og oppkjøp, med tilsammen 25,8 milliarder kroner, omkring en halv milliard kroner under budsjett.

Neptune får avtale med Helsinki Metropolia UAS

Neptune Software har inngått en avtale med Helsinki Metropolia University of Applied Sciences. Universitetet skal bruke Neptunes SAP HTML5 designer Neptune Application Designer som utviklingsverktøy i undervisningen, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Universitetet bruker SAP for å gi studentene praktisk erfaring, og Neptune mener at forbrukertrenden rundt bruk av mobile applikasjoner skaper stor etterspørsel etter bedriftsapplikasjoner med brukervennlig grensesnitt.

- Ved å arbeide med Neptune Application Designer får våre studenter erfaring med et verktøy som er enkelt å integrere i vårt SAP-system slik at de kan utvikle brukervennlige apps til telefonen, nettbrett og desktop, sier Sakari Lind, Førstelektor ved Helsinki Metropolia UAS i pressemeldingen.

Neptune Application Designer gir også studentene erfaring med HTML5 og rammeverk fra Jquery, Jquery UI, Jquery Mobile, Phonegap og Wijmo.

- Vi er virkelig begeistret for denne avtalen, tett kontakt med studenter er viktig, dette er neste generasjon arbeidstakere og ledere og vil støtte oss i å møte fremtidige behov, sier Ole-Andre Haugen, administrerende direktør i Neptune Software.

Gule Sider lanserer ruteplanlegger

Gule Sider har lansert en nasjonal ruteplanlegger for kollektivtrafikk. Enten du skal til Oslo, Os eller Osterøy kan du finne neste avgang for tog, buss, trikk, bane og fly, sier selskapet i en pressemelding.

Ruteplanleggeren er tilgjengelig på mobil som app for Iphone og Android, på internett, og gulesider.no.

Den nye ruteplanleggeren er koblet sammen med andre søkemuligheter som allerede finnes på Gule Sider, og ved søk på en bedrift, et navn eller et sted hvor som helst i landet får du nå også få en komplett oversikt over hvordan man kan reise dit kollektivt.

- Med den nye funksjonen kan du finne raskeste kollektivrute fra der du er og til blomsterbutikken på Majorstuen, eller til kjæresten din i Mosjøen. Vi er glade for å være de første som lanserer denne typen integrerte søk, og tror det vil være svært nyttig for brukerne våre, forteller Håvard Skaug, leder for Gule Sider i Norge i pressemeldingen.

Selskapet regner med at det vil være spesielt nyttig å bruke tjenesten på mobilen, og appen er utviklet nettopp med tanke på at folk søker lokalt når de er på farten.

- For brukerne våre i hele landet blir det nå enkelt å finne veien med kollektivtrafikk til det eller den man søker etter i lokalområdet sitt. Gule Sider-appen tar utgangspunkt i hvor du befinner deg og gir deg lokale resultatlister. Du vil derfor enkelt kunne finne nærmeste rute med kollektivtrafikk fra der du er til dit du vil når du søker i appen, sier Skaug.

Enterprise