Småklipp fra it-bransjen

Småklipp fra it-bransjen

Les dagens nyheter om Appex, Intel, Citrix og Rimi. Samt Kingston Technology, som feirer 25-årsdag i dag.

Appex utvider

Espen Eik er ansatt som ny webutvikler i it-selskapet Appex.

Eik er spesielt interessert i søkemotoroptimalisering, sosiale medier og netteknologi generelt.

Han har drevet eget konsulentselskap de siste par årene, og kommer til Appex med både kunder og erfaring.

- Jeg ser frem til å jobbe med webutvikling, spesielt innen sosiale medier, i et av Norges mest spennende it-selskaper, sier nettutvikleren i en pressemelding.

76 milliarder kroner for Intel Q3

Intel rapporterer om et resultat på omlag 76 milliarder kroner i tredje kvartal i år, med driftsinntekter på 21 milliarder kroner og nettoinntekt på omlag 17 milliarder kroner.

Samtidig melder selskapet om 28,7 milliarder kroner fra drift, og at selskapet har brukt 6,7 milliarder kroner på tilbakekjøp av aksjer.

- Vårt resultat i tredje kvartal reflekterer fortsettelse av et utfordrende økonomisk miljø, sier konsernsjef Paul Otellini i en pressemelding.

Han mener videre at bransjen er midt i en revolusjon av innovasjon og kreativitet, og ser lyst på veien videre.

- Mens vi ser mot tredje kvartal, så er vi fornøyde med fortsatt utvikling av Ultrabooks og mobiler, og spent på mottakelsen til de Intel-baserte nettbrettene som er på vei ut i markedet, sier Otellini.

Bronse til Rimi Pluss

Rimi vant bronsemedallen i kategorien Retail and Direct Sales under årets ECHO Awards som ble arrangert i Las Vegas.

Prisen ble tildelt for tjenesten Rimi Pluss som tilbyr brukerne middagstips, handleliste og mulighet for deling av oppskrifter, bilder og hvem man spiser sammen med. Tjenesten er også integrert med Facebook.

- Rimi er opptatt av å gjøre folks handleopplevelse så enkel og rask som mulig. Rimi Pluss bidrar til dette og tilrettelegger samtidig for inspirasjon og deling av gode matopplevelser. Utvikling av tjenesten av Rimi Pluss har både vært lærerikt og inspirerende - og det er alltid morsomt når hardt arbeid og innovasjon får anerkjennelse, sier markedssjef Henning Eriksen i en pressemelding.

Citrix med mobil- og skytjenester

Citrix har annonserer to nyheter under sin brukerkonferanse i Barcelona, nettskytjenesten Project Avalon og mobilitet.

Project Avalon består av to hoveddeler, Merlin og Excalibur.

Merlin satser på å levere Windows som en skytjeneste, for å oppgradere og utvide i eget tempo, og kjøre ulike versjoner av Windows Server, Xendesktop og Xenapp i en hybrid nettsky.

Excalibur skal forenkle administrasjon av virtuelle programmer og arbeidsflater, og sørge for at administratorer enkelt skal kunne designe arbeidsflater som er tilpasset den enkelte brukerens behov.

Selskapet sier også at brukeropplevelsen av tjenesten blir betraktelig bedre med denne store oppgraderingen av HDX-teknologien.

På mobilitetssiden, kommer tjenesten Citrix Me@Work, som igjen består av mobiltjenestene Citrix Sharefile, Citrix Gotomeeting og Citrix Podio.

Kingston Technology fyller 25 år

Minneprodusenten Kingston Technology Europe, datterselskap av Kingston Technology Company, fyller 25-årsdag i dag 17. oktober, og feirer med konkurranser og kampanjer.

Selskapet ble grunnlagt 17. oktober 1987 av John Tu og David Sun.

- Det er en flott og ydmyk opplevelse å være en del av dette selskapet. Det beste fra de siste 25 årene har vært menneskene som jobebr her, våre partnere og alle de gode relasjonene vi har vært en del av, sier Tu i en pressemelding.

Han legger til at han er positivt overrasket over å se hvor og hvordan selskapet startet, og hvor de er i dag.

- Jeg ser frem til de neste 25 årene, sier Tu.

For å feire jubileumet arrangerer selskapet en konkurranse med en hovedpremie på 2.500 dollar, og muligheten til å designe din egen minnepinne.

Andre premier inkluderer SSD-disker og de spesialproduserte Kingston 25-års jubileumsminnepinner.

Du kan lese detaljene og melde deg på her.

Se video: Kingston Technology - 25 Years of Memory

Enterprise