Småklipp fra it-bransjen

Småklipp fra it-bransjen

Les dagens nyheter om Data Nova, Adobe Acrobat og Nextron.

Vekst for Data Nova

Data Nova er totalleverandør av forretningssystemer til handels- og servicenæringen.

I løpet av årets første seks måneder har selskapet hatt en totalomsetning på 30 millioner kroner, en økning fem millioner kroner fra samme periode i fjor.

Hanne Valen-Sendstad, daglig leder i Data Nova, er godt fornøyd med utviklingen

- Gjennom årets første halvår har vi blant annet gjennomført utrulling av nytt salg-, ERP- og logistikksystem til alle Biltemas 170 varehus i Norden. Data Nova har i tillegg inngått avtale med det nye Astrup Fearnley Museet om levering av nytt billett-, salg- og CRM system. Dette nye museet åpnet 29.september og dette har vært en prestisjekontrakt for Data Nova”, sier Valen-Sendstad i en pressemelding.

Data Nova har rundt 60 ansatte fordelt på tre avdelinger, og betjener over 15.000 brukere over hele Norden.

Raske Nextron

Nextron AS, som leverer servere, arbeidsstasjoner og lagringssystemer, ble nylig kåret til ”Fastest Growing Supermicro Partner Europe i 2011”.

Nextron har opplevd spesielt sterk vekst i salg av servere og lagringsstasjoner og har vært tidlig ute med ny teknologi fra Supermicro.

- Vi har vært distributør av produkter fra Supermicro siden 2000 og har Norges fremste miljø innenfor salg av løsninger fra Supermicro, sier Geir Elstad, daglig leder i Nextron i en pressemelding.

Nextron hadde vekst på nærmere 30 prosent i salget av slike løsninger i 2011, og leverer produkter fra Supermicro blant annet til firmaer som tilbyr hosting og cloudtjenester, til filmbransjen, lagringskunder og miljøer innenfor forskning og utvikling.

- Om lag 90 prosent av vårt totalsalg er løsninger fra Supermicro, sier Elstad.

Det California-baserte selskapet Supermicro er godt fornøyd med sin norske partner.

- Nextron er tidlig ute med ny teknologi for å tilfredsstille kundenes behov og har rask vekst i salg av produkter og løsninger fra Supemicro. Denne sterke veksten har bidratt til at Nextron er årets partner i Europa, sier Wally Liaw, internasjonal salgsansvarlig.

Ineffektiv dokumenthåndtering koster

En ny undersøkelse gjennomført av IDC på vegne av Adobe viser at kunnskapsmedarbeidere bruker 11 timer i uken på å sloss med ineffektiv dokumenthåndtering og mangelfulle samarbeidsverktøy.

- Kunnskapsmedarbeidere må kunne jobbe mer effektivt med dokumenter på alle enheter, uansett hvor de befinner seg. De trenger en løsning som gjør dem i stand til å samarbeide med andre, både innenfor og utenfor brannmuren, sier Åsa Andersson, markedsføringsansvarlig for Adobe Acrobat i Norden.

Ifølge undersøkelsen utgjør det gjennomsnittlige produktivitetstapet som følge av problemer med dokumenthåndtering hele 19,5 prosent av den totale arbeidstiden.

Ifølge IDC betyr det en kostnad – eller potensiell produktivitetsgevinst, på gjennomsnittlig 107.000 kroner per medarbeider per år.

Les om:

Enterprise