Snart duket for ny versjon av OS X

Snart duket for ny versjon av OS X

Første testversjon av OS X 10.9 kan være rett rundt hjørnet.

Den 16. februar 2012 kunngjorde Apple noe overraskende nåværende versjon av OS X, 10.8 Mountain Lion.

Apples operativsystem til Mac hadde før den tid vanligvis blitt sluppet i ny versjon med cirka to års mellomrom, men for snart ett år siden lovet selskapet at de ville begynne med en ny strategi. Det var å slippe nye OS X-versjoner hvert eneste år fra og med da.

Nå nærmer det seg snart ett år siden Mountain Lion ble introdusert for aller første gang, og spekulasjonene om etterfølgeren er godt i gang. Macworld Sverige skriver at den første testversjonen av OS X 10.9 trolig sendes ut til registrerte utviklere i løpet av kort tid.

Økt trafikk fra 10.9-brukere

Flere teknologinettsteder i USA har nemlig sett en kraftig økning av antallet besøkere som kjører OS X 10.9 den siste tiden. Denne versjonen kjøres for øyeblikket bare på Apples hovedkvarter i Cupertino i California. Mange tolker den økte trafikken som et tegn på at den første testversjonen av det nye Mac-OS-et snart kan være klar, skriver MacRumors.

Det tok fem måneder fra den første betaen av OS X 10.8 ble sluppet til den ferdige versjonen var klar for lansering, dermed er nok ikke OS X 10.9 ute for meg og deg før nærmere sommeren. Men innen da skal det nok være godt kjent hvordan OS-et blir.

Ifølge svenske Macworld forventes de store nyhetene i OS X 10.9 å bli Apple Maps og den personlige assistenten Siri, begge funksjoner hentet fra iOS. Prisen blir trolig samme som før, 149 kroner. Og navnet? Spekulasjonene er mange, men vårt amerikanske søstertidsskrift Infoworld holder en knapp på Cougar eller Clouded Leopard.

Enterprise