Snart nettbrett med Intels Meego OS

Snart nettbrett med Intels Meego OS

Det Linux-basertet operativsysteme Meego lanseres på nettbrett i slutten av april.

Nettbrett og minibærbare maskiner basert på Intels Meego operativsystem lanseres mellom 21.- 27. april, opplyser en kilde som er kjent med Intels planer ifølge PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

HPs nettbrett ligner på iPad

Brikkegiganten har investert tungt i utviklingen av Meego, som er et lite Linux-basert operativsystem beregnet på nettbrett, smarttelefoner og andre små maskiner. Ingen maskinprodusenter har så langt tilbudt Meego.

Meego er nå i versjon 1.1, og versjon 1.2 forventes altså lansert i slutten av april ifølge planen.

Asus og Acer støtter Meego

En talsperson for Intel ville ikke si noe om når Meego-baserte nettbrett kommer ut, fordi selskapet ikke kommenterer uannonserte produkter. Tidligere har imidlertid både Asustek Computer og Acer uttalt at de vil støtte Meego.

LES OGSÅ:

WebOS-nettbrett i februar

Intel har tidligere vist fram Meego på nettbrett. Demonstrasjonen viste blant annet operativsystemets multitaskingsfunksjonalitet som gjør at flere applikasjoner kan kjøre samtidig, og som gjør at opptil fem personer kan spille spill samtidig.

Med Meego håper Intel å tilby et operativsystem optimalisert for en rekke strømgjerrige enheter basert på selskapets Atom prosessor. Atom er en konkurrent til ARM-prosessorer som brukes i de fleste nettbrett, inkludert Apples iPad og Samsungs Galaxy Tab. Intel jobber også med å portere Android 3.0 slik at det skal fungere med Atom-brikker.

Enheter med Intels nyeste Oak Trail nettbrettbrikke, som er basert på en Atom-prosessor, kommer sannsynligvis på markedet i slutten av inneværende kvartal eller tidlig i neste kvartal.

LES OGSÅ:

Motorola planlegger storproduksjon av Xoom

Intels nyeste smarttelefon-brikke, med kodenavnet Medfield, blir sannsynligvis presentert på Mobile World Congress i Barcelona 14. – 17. februar.

Enterprise