Snart slutt for Windows 7 RC

Snart slutt for Windows 7 RC

Om du vil betateste Windows 7, men ikke har lastet ned, bør du forte deg.

I lengre tid har alle og enhver kunnet laste ned testversjonen Windows 7 RC gratis. Men nå nærmer nedlastingsperioden seg slutten. I en blogg kan Microsoft informere om at nedlastingsmuligheten stenges 15. august.

- Etter det vil du ikke har muligheten til å laste den ned, men du kan fortsatt installere RC-en og få produktnøkler om du trenger, skriver Microsofts Stephen Rose i en Microsoft-blogg.

Annen strategi

RC-en ble lansert 4. mai. Da kunne Microsoft informere om at RC-en i alle fall ville ligge ute til juli var over.

Dette er en annerledes strategi enn den opprinnelige planen for beta-versjonen av 7, som ble lansert tidlig i år. Som med Windows Security Essentials satt Microsoft da et tak på hvor mange som fikk muligheten til å laste ned beta-versjonen.

Taket førte til at en haug 7-hungrige folk fikk serveren til å stagnere fullstendig, og det var da Microsoft bestemte seg for å oppheve taket på antall beta-nedlastinger som kompensasjon.

Restart

Ferdig versjon av 7 vil komme i salg 22. oktober, og RC-en vil slutte å fungere 1. juni 2010. Men fra 1. mars 2010 vil den restarte maskinen annenhver time.

Om du sitter med beta den dag i dag, bør du absolutt vurdere RC-en. Fra 1. juli vil betaen kjøre mars-taktikken til RC-en og restarte pc-en annenhver time.

Enterprise