Snart slutt for XP-nedgradering

Snart slutt for XP-nedgradering

Klokka tikker for de som vil nedgradere Windows 7, ifølge analytiker.

Alle som kjøper Windows 7 Professional kan nedgradere til Windows XP Professional. Enkelte bedrifter foretrekker nemlig å standardisere på ett enkelt operativysstem, og for mange heter operativsystemet fortsatt XP. Men denne muligheten går enten ut 18 måneder etter at Window 7 ble lansert eller når Service Pack 1 (SP1) dukker opp.

For to måneder siden bekreftet Microsoft at de jobber med første tjenestepakke til Windows 7. Men de har ikke kommer med noe form for tidsskjema foreløpig, påpeker Computerworlds nyhetstjeneste.

- Så klokken tikker ned når det gjelder det tilbudet. Etter at klokken har tikket ferdig er det eneste alternativ for kunder uten Software Assurance-ordningen å bruke XP-modus, om de vil bruke Windows XP, sier analytiker Al Gillen i IDC, med henvisning til Windows 7s XP-virtualiseringsfunksjon.

I gamle dager ville folk ventet til SP1 med å innføre nye Windows-versjoner, men slik er det ikke lenger, mener flere. Årsaken er at lappeprosessen har endret spillereglene for mange. Lappesakene som fortløpende dukker opp gjør at man på sett og vis får det meste av tjenestepakkene i fortløpende i små drypp.

En undersøkelse gjennomført av IDC, viser at it-profesjonelle ikke lenger lar seg stoppe av mangel på tjenestepakke. Hovedgrunnene til ikke å innføre Windows 7 går i all hovedsak på budsjettbegrensninger eller kompabilitetsbekymringer.

Etter at Service Pack 1 er lansert, vil kundene kun ha mulighet til å nedgradere til Vista Business.

Les om:

Enterprise