Snow Leopard kommer før Windows 7

Snow Leopard kommer før Windows 7

Ikke bare kommer Apples operativsystem før Microsofts, det blir også superbillig. Viktig? Se analytikernes dom.

Mandag kunne Apple meddele at Snow Leopard-versjonen av Mac Os kommer i september. Dermed slår det Microsofts Windows 7 i forkjøpet, som kommer 22. oktober.

Apple har ett ess til på ermet: Snow Leopard oppgradering vil koste 29 dollar, under 200 norske kroner. Det er etter alle solemerker vesentlig lavere enn hva Windows 7-oppgradering vil koste. De laveste forespeilingene man har fått av Microsofts variant, er Best Buys tidsavgrensede supertilbud på 50 dollar for Premium upgrade og 100 dollar for professional upgrade.

- For et stort hull Microsoft har klart å grave. De prøver å komme ut med Windows 7, men det er den samme gamle teknologien som Vista. I bunn og grunn er det bare en annen versjon av Vista, sa Apples sjefsprogramingeniør Bertrand Serlet på en hovedtale under gårsdagens Worldwide Developers Conference.

Store likheter

Like fullt skriver Computerworld USA at hans snakk om Snow Leopard ikke var så langt unna en Microsoft-sjefs snakk om Windows 7. Begge parter beskriver sitt kommende operativsystem som et system som er mindre om nye funksjoner og mer om å bygge på toppen av eksisterende fundament, med særlig fokus på ytelse, stabilitet og brukbarhet.

Serlet la ikke skjul på dette, da han uttalte:

- Vi elsker Leopard, så vi bestemte oss for å bygge oppå det. Vi vil bygge en bedre Leopard.

Med andre ord ikke ulikt Steve Ballmers uttalelse forrige oktober, da han kom med følgende uttalelse:

- Windows 7 er Windows Vista, bare mye bedre.

Analytikere ser likhetene

Analytikere har også fått med seg likhetene.

- Folk er ikke interessert i større og tyngre fullstappet med funksjoner. De vil ha neo som funker, og som er enkelt og intuitivt å bruke, sier Allan Krans fra Technology Business Research (TBR).

Analytiker i Directions on Microsoft, Michael Cherry, slenger seg med.

- Det er dette som er realiteten. I begge tilfellene snakker vi om selskaper som tilbyr oppdateringer av modne produkter. Det vil være enkelte tilpasninger på grunn av ny maskinvare, som Blu-Ray, men i det hele og store er det som kommer til å bety mer og mer sikkerhet, stabilitet og ytelse.

Men hva mener analytikerne? Vil Apples pris- og utgivelsesstunt finte ut Microsoft? Les mer på neste side.

Les om:

Enterprise