SOA over hele fjøla

SOA over hele fjøla

Orlando: Alle bransjer og alle land tar i bruk tjenesteorientert arkitektur i samme fart.

Mandag åpnet IBM-konferansen Impact 2007 i Orlando, Florida. Rundt 4000 deltakere kan denne uken velte seg i tjenesteorientert arkitektur (SOA) generelt, og siste SOA-nytt fra IBM spesielt.

WebSphere-porteføljen er den viktigste for IBM i SOA-sammenheng, og Impact kan godt sees på som en WebSphere-konferanse. Men tjenesteorienteringen inn på alle IBMs programvareområder. På Impact-konferansen illustreres dette med at IBMs programvaresjef Steve Mills ikke bare har med seg WebSphere-sjef Tom Rosamilia, men også Lotus-sjef Mike Rhodin og Tivoli-sjef Al Zollar, foruten topper fra Rational og IBMs konsulentvirksomhet.

LES OGSÅ: Fem veier til SOA-fiasko

I sin stilling som programvaresjef bidrar Steve Mills med 20 milliarder dollar til IBMs omsetning. Programvarevirksomheten, som har 45.000 ansatte, står for hele 40 prosent av selskapet overskudd.

Mills ønsket velkommen med å referere til en undersøkelse fra CIO Magazine, som har spurt it-sjefer om hvilke konsekvenser SOA har hatt for dem. Svarene er oppløftende for alle SOA-entusiaster. 97 prosent av virksomhetene har spart kostnader med SOA, og alle har fått større fleksibilitet. 71 prosent mener risikoen er blitt lavere, mens 51 prosent hevder selskapets omsetning har økt som følge av SOA.

For et it-selskap som IBM er det også gledelig å se at SOA gir vekst i it-investeringene. I virksomheter som har innført SOA utgjør it-budsjettet i gjennomsnitt 8,9 prosent av omsetningen. Uten SOA er det tilsvarende tallet 5,8 prosent.

Men det IBM-toppene synes er mest oppsiktsvekkende, er at SOA brer om seg i samme takt over hele kloden. For første gang kan ikke selskapet peke på at ett land eller en verdensdel leder an i innføringen av ny teknologi, eller at en spesiell bransje ligger et hestehode foran de andre. Det er uvanlig i it-sammenheng der det vanlige er at finansselskaper i USA, eller andre nisjer i spesielle land, har forsprang.

- Dette har jeg aldri opplevd før i mine 25 år i teknologibransjen, sa Robert LeBlanc, sjef for IBMs SOA-konsulenter, under åpningen av Impact 2007.

I Orlando er det SOA hele natten, og hele dagen, fram til og med fredag.

LES OGSÅ: SOA over hele linja

Les om:

Enterprise