Software Innovation karrer seg videre

Software Innovation karrer seg videre

Selskapet hadde en svak omsetningsvekst i andre kvartal. Lisenssalget drar lasset, mens konsulentene må skjerpe seg, mener sjefen.

Software Innovation omsatte for 124 millioner kroner i andre kvartal i år, noe som er en økning på fire prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Selskapet har et resultat før skatt på 2,4 millioner kroner, en økning på 4,4, millioner, og har dermed klart å komme over det negative resultatet fra andre kvartal i fjor.

- At vi i andre kvartal leverer positive resultater bekrefter at vi beveger oss i riktig retning mot målet om lønnsomhet i 2008, sier konsernsjef Frode Haugli i en pressemelding.

LES OGSÅ: Ingen vekst i Software Innovation

Det er først og fremst en økning i salg av lisenser som sikrer resultatet, med inntekter på 27 millioner kroner, en økning på 72 prosent sammenlignet med i fjor.

Konsulentinntektene er derimot labre. Software Innovation hadde en nedgang på over 12 prosent, til 68 millioner kroner. Årsaken skal være at selskapet har kvittet seg med mange folk.

- Som konsulenthus er vi ikke tilfreds med resultatene, her ser vi et potensial i bedre utnyttelse av konsulentene, sier Haugli.

LES OGSÅ: Dansk smell for Software Innovation

Software Innovation

Tall i millioner kroner

Q2 08

Q2 07

Omsetning

124,3

119,7

Driftsresultat (EBITDA)

5,9

0,9

Resultat før skatt

2,4

-2,0

Les om:

Enterprise