Software Innovation selger til Belgia

Software Innovation selger til Belgia

Iris vil satse i Norge og kjøper avdelingen for Open Text.

I 2007 kjøpte Software Innovation Save-IT som var spesialister på Innholdsadministrasjon (Enterprise Content Management) ved hjelp av produktet Open Text. I mai overtar Iris spesialistene på Open Text.

- Vårt mål er å bli nummer én i Europa på ECM-prosjekter, sier Etienne Van de Kerckhove, administrerende direktør i Iris.

Iris, Image Recognition Integrated Systems, startet for over 20 år siden med å utvikle gode løsninger for datafangst. Siden fusjonerte de med et nederlandsk kompetansefirma på dokumenter.

Viktige kunder

- Vi har Glaxo Smith Kline, ING og KPMG som kunder, fortsetter Etienne Van de Kerckhove.

Målet er å kunne levere de beste dokumentløsningene til forskjellige industrisegmenter uavhengig av dokumenthåndteringssystem. Til EU-kommisjonen har Iris levert en løsning basert på EMC Documentum for 16.000 brukere.

- Det er kombinasjonen av kunde, partner og produkt som avgjør hva slags dokumentløsning vi vil tilby. Vi jobber for å bli sett på som en rådgiver, fremhever Etienne Van de Kerckhove.

Ifølge Iris er det fullt mulig å jobbe med forskjellige partnere på forskjellige markedssegmenter. I Norge har de mest toneangivende advokatfirmaene en sammensatt løsning basert på Autonomy, Lexisnexis og IRIS.

Internasjonalt har IRIS et samarbeid med Autonomy, EMC på Documentum, IBM på Filenet, Open Text og er sertifisert på Microsoft.

God løsning

- Dette er en god løsning både for IRIS og for Software Innovation. Vi er begge fornøyde. Software Innovation skal satse på sine produkter Public 360 og Proarc basert på Microsofts teknologi hvor vi tilpasser 360 til Noark5, sier Halvor Walla, direktør for Norge i Software Innovation.

De ti ansatte ble kjent med oppkjøpet fjerde mai. Alle er sertifisert på Open Text. Siden Iris har laget tilleggsprodukter til Open Text, er det mye kompetanse i bedriften.

- Det var en veldig positiv reaksjon blant de ansatte, sier Espen Skjøld, tidligere divisjonsdirektør for Open Text i Software Innovation.

Dermed øker antall kunder i Norge fra ti til seksti.

- Det er viktig å være mer tilstede i Norge og de andre markedene. Vi har valgt Norge som hovedkontor for Skandinavia, forklarer Etienne Van de Kerckhove.

Oppkjøpet er viktig for videre ekspansjon. Det er for slitsomt å levere prosjekter på det norske markedet med kompetansepersonell fra Nederland.

Forstå behovene

- Produkter er viktig, men det er viktigere å forstå forretningsbehovene, påpeker Etienne Van de Kerckhove.

Dokumenthåndtering er ifølge Iris et personalprosjekt som trenger produkter. Derfor er gode datafangstløsninger som automatisk fakturainnlesning med klassifisering og gode kompresjonsløsninger for dokumentarkiveringen et godt grunnlag for å bygge store dokumentløsninger.

- Vi har dobbelkompetanse i forhold til våre konkurrenter fordi vi både kan datafangst og dokumentadministrasjon, avslutter Etienne Van de Kerckhove.

Enterprise