Søke-wiki lansert i dag

Søke-wiki lansert i dag

Den etterlengtede søkemotoren Search Wikia fra Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales åpnet i dag.

Målet med den nye søkemotoren er å utfordre Googles dominans med en samlet innsats fra samfunnet rundt åpen kildekode. Forventningene er derfor store når Search Wikia debuterer, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Men ifølge Wikipedia-gründer Jimmy Wales må ikke de som tester søkemotoren forvente seg en umiddelbar Google-killer. Dette fordi løsningen fortsatt er i et tidlig stadium, og trenger omsorg fra frivillige sjeler for å bli bedre. Litt på samme måte som Wikipedia, med andre ord.

- Search Wikia er et ekstremt alfa-prosjekt. Prosjektet går ut på å bygge en søkemotor, og er ikke en fullverdig konkurrent til Google helt enda, sier Wales.

LES OGSÅ: Lager søke-wiki

Han sier videre at han ikke er sikker på hvor lang tid det vil ta før søkemotoren kan sidestilles med etablerte alternativer, men setter to år som et foreløpig mål. I starten vil kun engelskspråklige nettsider være tilgjengelig for søk. Andre språk vil dukke opp etter hvert. Brukerne vil få anledning til å gi tilbakemelding på søkene, og denne vil igjen benyttes av utviklerne for å forbedre resultatet.

Utviklere som er interesserte i å delta i prosjektet vil inngå i et sosialt digitalt nettverk hvor de kan sosialisere, utveksle erfaringer og bygge profiler.

Test Search Wikia her .

Les om:

Enterprise