Søkeavtaler til Comperio

Søkeavtaler til Comperio

Comperio skal levere søkeløsninger til Postens nye konsernportal og det svenske nettstedet for prissammenligning, Pricerunner.se.

Comperio utvikler søkeløsninger på Fast-teknologi, og har blant annet verdens største arabiske portal, Araby.com, og Singapore Press Holdings, samt norske Sesam og Departementenes Servicesenter (DSS), på kundelisten.

Søkeselskapet vant avtalen med Posten etter en omfattende anbudsrunde, og i konkurranse med alle de toneangivende aktørene innen søk.

– Avtalen har enorm referanseverdi, og bekrefter vår posisjon som det ledende kompetansemiljøet på søk i Norden, sier Jørn Ellefsen, administerende direktør i Comperio, i en pressemelding.

Avtalen betyr at Comperio skal utvikle og implementere søkeløsninger i Posten-regi i Norge, Sverige og Danmark. Avtalen inkluderer også Postens datterselskaper. Den har en tidsramme på tre år og omfatter leveranse av Fast Enterprise Search Platform (Fast ESP), Comperio-produkter og konsulenttjenester.

– Vi forventer å levere et stort antall løsninger for Posten-konsernet de neste tre årene. Den initielle avtalen har en verdi på 2,5 millioner kroner, men vi forventer å levere et stort antall løsninger for Posten-konsernet i de neste tre årene, forteller Ellefsen.

LES OGSÅ: Kjente fjes i ny drakt

Etter en omfattende innsalgsprosess og tøff konkurranse av blant annet franske Exalead, valgte også Pricerunner den Fast-baserte Comperio-løsningen. Det initelle salget er på 2,5 milloner svenske kroner i lisenser og support, pluss 1,2 millioner i konsulenttjenester. I tillegg har Comperio gitt deres amerikanske moderselskap Valueclick et tilsvarende tilbud, noe som kan bety en dobling av avtalens størrelse.

- For Comperio representerer dette et ordentlig gjennombrudd i Sverige, sier salgssjef Trond Renshusløkken.

Prosjektet er forventet å starte i mars, og vil vare ut året.

Enterprise