Søkegigantene oppgraderer

Søkegigantene oppgraderer

Yahoo og Microsoft lanserer nye søkefunksjoner i kampen mot Google.

Google.com er nettets klart mest populære søkemotor, og står alene for over to tredeler av alle søk på internett. Dominansen har allerede fått rivalen ask.com til å snu opp-ned på sitt grensesnitt, og selskapet relanserte sin søketjeneste i juni. Nå følger søkegigantene Yahoo og Microsoft etter.

LES OGSÅ: Microsoft kjøper nettbutikk

Yahoo har nå forbedret sin søkemotor yahoo.com med en ny søkeassistent som skal gi brukerne mer treffsikre resultater. I tillegg skal resultatsiden også vise lenker til bilder, musikk og video, melder selskapet.

Oppgraderingen skal også inneholde forslag til formuleringer etter hvert som brukeren taster inn søkeord, og vil bruke informasjon fra sin kalendertjeneste upcoming.org til å utheve lokale hendelser når disse er relevante for søket.

Microsoft annonserer intet mindre enn et kvantesprang for søk når de slipper sin nye Live Search-tjeneste i slutten av oktober. Selskapet skal firedoble antall søkbare nettsider, og forbedre resultatvisningen med video, grafer og bilder, i tillegg til en tredimensjonal karttjeneste for lokasjonsbaserte søk.

LES OGSÅ: Google kjøper mobilt nettsamfunn

Tall fra Net Applications viser at google.com står over halvparten av alle globale web-søk. I tillegg kommer alle de nasjonale Google-søkemotorene. Yahoo følger nærmest med knappe 15 prosent, mens Microsoft ikke når ti prosent med sine søkemotorer. Undersøkelsen viser også en oppgang for såkalte metasøkemotorer, som traverserer gjennom resultatene i andre søkemotorer for å presentere treff for brukeren.

Les om:

Enterprise