Søker sammen

Søker sammen

De to søkeselskapene Infofinder og Ocelluz fusjonerer.

Teknologiselskapene InfoFinder og Ocelluz slår seg sammen. Ambisjonene for det nye InfoFinder AS er store.

– Fusjonen vil gjøre det mulig å vokse fra dagens nivå og tidoble omsetningen til 100 millioner i 2009, mener Nygaard.

Bakgrunnen er det enorme vekstpotensialet i markedet.

– Når vi vet at mange medarbeidere bruker opptil en tredel av arbeidstiden til å søke etter informasjon, sier det seg selv at det ligger en meget stor effektiviseringsgevinst i gode søkeløsninger. I tillegg kommer gevinster knyttet til bedret beslutningsgrunnlag. Dette er et marked i vekst, sier Nygaard i en pressemelding.

Fusjonspartnerne opererer innenfor bedriftssøk, samme nisje som Fast Search and Transfer. Hovedproduktet er Infofinder Enterprise Search Platform.

- Ocelluz har på sin side utviklet og patentert den mest spennende og fleksible søketeknologi som finnes på markedet i dag. Produktene vil bli markedsført under merkenavnet InfoFinder ODISA, og gjør det mulig å bygge avanserte søkefunksjoner inn i eksisterende applikasjoner, forteller Nygaard.

Tom Erik Kristiansen, tidligere sjef i Ocelluz, tar over som direktør for salg og forretningsutvikling i InfoFinder AS. De to selskapene får hovedkontor i Trondheim. I liket med Fast har selskapet sine røtter ved NTNU-miljøet, og selskaper som Telenor, FMC, Steen & Strøm, Aftenposten, og Software Innovation er på kundelisten

Les om:

Enterprise