Sol gjør som Google og Wikipedia

Sol gjør som Google og Wikipedia

Sol har lansert tjenesten Guru for å ta opp kampen med Wikipedia og Google på kunnskapstjenester.

Med svar på spørsmål som; "Er elefanter redd for mus? Hva er en fokk? Er det mulig å operere seg høyere?" skal Sol ta opp kampen med dugnads-oppslagsverk som Wikipedia og Google Knol. Ifølge en pressemelding fra selskapet finnes det ikke det spørsmål som ikke noen der ute på nettet har svar på.

LES OGSÅ: Google gjør som Wikipedia

Sol.no har lansert tjenesten Sol Guru, som er tjeneste bygget opp rundt at brukerne stiller et spørsmål og blir koblet opp mot de som kan noe om fagfeltet. "Ingenting er for sært eller smalt, for vanlig eller vidt ", heter det i meldingen.

- I løpet av testperioden i sommer har vi fått inn nærmere 400 spørsmål til SOL Guru, og alle har blitt besvart. Vi er forbløffet over kunnskapsnivået blant de som var tidlig ute og testet tjenesten, og har store forventninger til Guru når den nå blir tilgjengelig for alle, sier markedssjef Solveig Lae i SOL.no.

LES OGSÅ: - Boikott Microsoft og Yahoo

Tjenesten fungerer ved at en bruker oppretter en profil på SOL Guru og lagrer sine kunnskapsområder. Når noen andre stiller spørsmål innenfor nettopp dette området vil brukeren bli invitert til å besvare spørsmålet.

Ved oppstart er det 23 hovedkategorier, fra Astrologi til Økonomi, og disse er igjen inndelt i underkategorier. På denne måten blir innholdet lett tilgjengelig og lett å finne frem i, heter det videre i meldingen.

Les om:

Enterprise