Solaris klar for skyene

Solaris klar for skyene

Oracle oppdaterer Solaris, skrur til 11 og er forberedt for nettsky.

Den siste versjonen av Solaris er klar til bruk i nettskyen, og Oracle lover bedre integrasjon for flere av sine andre produkter med det Unix-baserte operativsystemet.

- Vi så på noen av de største utfordringene folk hadde rundt utplassering av infrastruktur for nettskyen, enten det gjelder privat eller offentlig sky, sier Charlie Boyd, markedsdirektør i Oracle.

Virtualisering og nettsky

Solaris, som ble kjøpt av Oracle fra Sun Microsystems i fjor, markedsføres som et sky-vennlig operativsystem, komplett med virtualisering.

Zones, virtualiseringsfunksjonaliteten i Solaris, har ifølge Oracle hele femten ganger mindre overhead enn sammenlignbar løsning fra VMware. Oracle sier også at Zones heller ikke har restriksjoner på bruk av minne, prosessor eller lagring.

I tillegg er det mange nye funksjoner beregnet på å lette administrative oppgaver i forbindelse med drift av nettskybasert infrastruktur, blant annet funksjonen "Fast Reboot" som gjør det mulig å ta omstart uten å være nødt til å gjennomgå sjekk av maskinvare. Praktisk når man har mange maskiner å restarte etter en runde oppdateringer.

Solaris 11 kommer også med nye funksjoner for håndtering av programvarepakker. Pakkesystemet, Image Packaging System, skal holde oversikt over avhengigheter, biblioteker og annet som installert programvare har behov for.

Image Packaging System holder også styr på programvare som er installert i virtuelle miljøer på maskinen, noe som er et stort pluss.

Oracle har også lagt mye arbeid i å integrere andre produkter i Solaris 11, inkludert Oracle Database 11g, Oracle Fusion Middleware 11g og Oracle Enterprise Manager Ops Center.

Standarder og kompabilitet

Solaris 11 oppfyller kravene til Open Groups spesifikasjoner for Unix systemer, og er bakoverkompatibelt helt ned til Solaris versjon 2.6. I tillegg følger operativsystemet Oracle Solaris Binary Application Guarantee Program som sertifiserer applikasjoner som kan kjøre på Solaris.

Solaris 11 er tilgjengelig nå, og kan kjøres på x86 og Spac-baserte maskiner. Du kan laste ned Solaris 11 fra Oracle her.

Les om:

Enterprise