Solid fra Apple

Solid fra Apple

Apple la i går frem gode resultater for tredje kvartal - stadig fler vil ha selskapets produkter.

Ikke overraskende er det godt salg av Ipod og Iphone som trekker resultatene opp. Forventningene om et svakere fjerde kvartal sendte imidlertid Apple-aksjen ned.

Apple fikk et resultat på 1,07 milliarder dollar, som er en økning fra 818 millioner for tilsvarende periode i fjor. Omsetningen landet på 7,46 milliarder dollar, og slo dermed analytikernes estimater på 7,37.

I inneværende kvartal forventer Apple totale inntekter på 7,8 milliarder, det vil i så fall bety en økning på 25 prosent siden i fjor. Konsensus blant analytikerne var imidlertid i størrelsesorden 8,32 milliarder dollar – og selskapet skuffet dermed likevel markedet.

Under en amerikansk pressekonferanse på resultatet ble Apple ledelsen spurt om toppsjef Steve Jobs helse, som har vært en del diskutert den senere tiden.

- Steves helse er et privat anliggende, sa Tim Cook som har den daglige ledelsen i Apple. Han la også til at Steve Jobs ikke har noen planer om å forlate selskapet.

Store forventninger

Apple solgte 717.000 Iphone i tredje kvartal, sammenlignet med 270.000 for et år siden. Når det gjelder datamaskindivisjonen så solgte selskapet 2,5 millioner enheter i det samme kvartalet – noe som er en økning på 41 prosent. Antallet Ipod-er som ble sendt ut fra selskapet er 11 millioner – også dette en økning.

Apple har store forventninger til Iphone 3g, som bare den første helgen ved lanseringe var solgt i 1 millioner eksemplarer.

- Vi tror vi har en skikkelig vinner med vår nye Iphone 3g, og vi skal fortsette å lansere fantastiske produkter i de kommende månedene, uttalte Steve Jobs i en pressemelding i forbindelse med kvartalspresentasjon.

Les om:

Enterprise