Solid vekst fra Agresso

Solid vekst fra Agresso

Omsetningen gikk opp med 39 prosent og bunnlinjen opp med 40. Agresso gjorde et bra 2007, spesielt innen offentlig sektor.

Programvareselskapet Unit 4 Agresso, som leverer norskutviklede ERP løsninger, kan vise til en omsetningsvekst i 2007 på 39 prosent, hvorav 14 prosent organisk vekst.

Også i Norge ligger veksten på 14 prosent. – Den gode utviklingen skyldes at vi har opparbeidet en stor og stabil kundemasse, samt at vi har inngått en nye avtaler i løpet av året som har gått, sier administrerende direktør Helge Strypet i Agresso AS i en pressemelding.

I Norge økte selskapet omsetningen i fjor med 14 prosent, opp fra 188,5 millioner i 2006 til 214,7 millioner kroner i 2007. Bunnlinjen økte med hele 40 prosent og endte på 28,5 millioner i 2007.

- Vi har en solid og stabil kundemasse og en god del av fortjenesten er hentet fra mersalg til kundebasen. Vi opplever fin utvikling innen Service-avtaler og salg av konsulenttjenester, sier Strypet.

Blant de nye avtalene som har bidratt til selskapets vekst i Norge fremhever Strypet leveransene av Lønn- og Personalsystemer til NAV og Helse Vest.

- Begge er store og toneangivende organisasjoner og det er betydelige avtaler for oss, sier han og understreker viktigheten av å ta vare på eksisterende kunder samtidig som man utvikler løsningene slik at både gamle og nye kunder kan ha nytte av dem.

Ifølge tall fra analyseselskapene var veksten i ERP sektoren i Norge på mellom 8 og 9 prosent for 2007.

Nye områder

En av strategiene til Agresso fremover er å reinvestere midlene i nye områder og utvide produktsuiten.

- Vi reinvestereri stor grad midlene tilbake i markedet ved å ha stort fokus på forskning og utvikling. Samtidig er oppkjøp av selskaper som bidrar til en utvidet og forbedret produktsuite, er en viktig del av strategien, sier Strypet og nevner oppkjøpet av Current Software som Agresso her i Norge nylig gjennomførte. Internasjonalt er Unit4 Agresso i ferd med å overta det UK baserte selskapet Coda og vil med dette styrke posisjonen som en av Europas ledende ERP-leverandører.

Unit 4 Agresso leverte internasjonalt et resultat for 2007 med 14 prosent organisk vekst og en 39 prosent total omsetningsvekst opp til 320 millioner euro. EBITDA økte med 29 prosent til 54,9 millioner euro. Konsernets målsetting er å øke omsetningen til 500 millioner euro innen 2009.

Les om:

Enterprise