Spår fortsatt opptur innen outsourcing

Spår fortsatt opptur innen outsourcing

Det europeiske markedet for outsourcingtjenester vokste med 17 prosent i fjorårets siste kvartal. Analytikere tror på fortsatt vekst i år.

EMEA-markedet for store outsourcing-kontrakter vokste i siste kvartal i fjor.

Tall fra Information Services Group (ISG) viser at det regionale markedet for outsourcing-kontrakter i Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA) i fjerde kvartal i fjor var verdt mer enn 13,4 milliarder euro. Dette tilsvarer en vekst på 17 prosent fra samme kvartal året. før.

Fortsatt vekst

Alle nøkkelvertikaler melder om sterk etterspørsel, og både produksjons- og finanssektoren var verdt mer enn 13 milliarder euro i fjor.

For hele året hadde store outsourcing-avtaler - med en verdi på mer enn 20 millioner euro - en samlet verdi på 44 milliarder euro. Det utgjør rundt 60 prosent av verdens outsourcing-kontrakter. Åtte av de ti største outsourcing-avtalene som ble inngått i 2011 fant sted i EMEA.

Blant de fem såkalte megaavtalene, med en verdi på mer enn 800 milliarder euro, kom fire fra EMEA.

Ifølge analysebyrået fortsetter markedet for it-outsourcing å vokse kraftig i regionen, og har nå en årlig verdi på 31 milliarder euro. ISG tror kontraktvolumet vil videreføres fra i fjor, men forventer at størrelsen på kontraktene som ble inngått i fjor gjør at årets kontrakter vil bli mindre.

Bruksbasert prising

Duncan Aitchison, direktør for Nord-Europa i ISG, advarer også mot at den fortsatte økonomiske ustabiliteten i regionen også kan komme påvirke markedet. Det kan også få konsekvenser for hvordan kontraktene utformes, ettersom flere og flere kunder velger bruksbaserte prismodeller.

- Utover i 2012 forventer vi at kundene i økende grad vil benytte seg av løsninger der de kun trenger å betale for it-ressursene de bruker, sier Aitchison til Channelweb.co.uk.

- Til tross for hypen og forventingene rundt cloud computing har ikke strukturen i outsourcingkontraktene endret seg så langt. Fremover tror vi det vil bli inngått flere og flere kontrakter med dynamisk prising etterhvert som flere og flere produsenter aggressivt begynner å markedsføre slike betalingsmodeller.

Les om:

Enterprise