Sparebank1 dropper EDB Ergo

Banken er lei ustabil drift og dårlig kvalitet på leveranser fra it-kjempen.

Publisert Sist oppdatert

Påsken var lite heldig for banknorge. To ganger knelte EDB Ergogroups systemer, som senket de fleste norske banker fordi omtrent alle har driftsavtale med EDB.

Nå er it-direktør Eivind Gjemdal i Sparebank1 lei. Han sier opp det strategiske samarbeidet med selskapet, og utelukker heller ikke at de vil velge ny driftsleverandør når kontrakten går ut.

- Kvaliteten på leveransene har vært så dårlige at vi har valgt å si opp det strategiske samarbeidet, sier it-direktør Eivind Gjemdal, til Dagens Næringsliv.

Sparebank1 står alene for 300 millioner av EDB Ergogroups årlige omsetning.

Siste dråpen

De omfattende påskeproblemene, som skapte feil på 200.000 transaksjoner, var bare dråpen som fikk begeret til å renne over for banken, som har slitt med leveransene fra EDB Ergogroup det siste halvannet året.

- Dessverre har vi også opplevd problemer på andre områder, og er ikke fornøyd med kvaliteten. I løpet av våren har vi også hatt problemer med den bakenforliggende infrastrukturen som får konsekvenser for regninger og betalingssystemer, sier Gjemdal til DN.

I tillegg til problemer med driften mener han det også går for sent på utvikling.

Tiltak

EDB Ergogroup lover at de tar situasjonen på alvor.

- Vi har iverksatt kortsiktige tiltak for å forbedre situasjonen samtidig som vi jobber langsiktig. Vi er også i dialog med bankene, sier kommunikasjonsdirektør Geir Remman i EDB til DN.

Selskapet jobber med en trepunktsplan der egen infrastruktur skal forbedres, kortløsningen skal bli mer robust og der en reserveløsning med tilstrekkelig kapasitet skal etableres.

Som kjent knelte reserveløsningen under påsketabben.

Løper ut i 2014

Hovedavtalen EDB Ergo har med Sparebank1 løper ut i 2014, skriver EDB Ergo i en pressemelding sendt i morgentimene i dag. Selskapet vil fortsatt få inn pengene de har krav på for driften og for utviklingsoppdrag og prosjekter som allerede pågår.

«Foreløpige estimat kan indikere en reduksjon på cirka 5 prosent i forhold til forventet Ebita for 2011 meddelt fra selskapet,» skriver de.

Også Skandiabanken har nylig hatt dobbeltrøbbel med en underleverandør, men for deres del var det ikke EDB Ergogrouop som skapte trøbbel.