- Sparket for Windows 8-lekkasje

- Sparket for Windows 8-lekkasje

To Microsoft-ansatte skal ha mistet jobben etter å ha spredt Windows 8.

Windows 8 er under utvikling, og allerede finnes det flere tidlige byggversjoner av det nye operativsystemet tilgjengelig på nettet.

Lekkasjene kan ha vært årsaken til at to Microsoft-ansatte nylig har mistet jobben, skriver Winrumors. Oppsigelsene er ikke verifisert av Microsoft, men skal være en vanlig straff for lekkasje.

Den ene skal ha jobbet på hovedkontoret i Redmond i USA, den andre på Microsofts Russland-kontor.

Topp hemmelig

Microsoft har vært usedvanlig beskyttende når det gjelder detaljer om Windows 8. Testutgavene advarer også spesifikt mot å lekke bedriftshemmelighetene til omverdenen, men noen har likevel falt for fristelsen.

Ifølge Winrumors opererer Microsoft med såkalt «red pill», separate utviklerversjoner der typen lisens bestemmer tilgangsnivået, det vil si hvor mye av funksjonene i utgaven vedkommende får lov til å se.

Dette skal sørge for at en spesifikk gruppe med lisenskoder gir tilgangsnivå til nettbrettversjonen av Windows 8. Uten lisenskoder skal man bare få tilgang til en relativt ren versjon av Windows 8, uten de mest spennende, nye funksjonene.

2012

Windows 8 forventes lansert i 2012, men kan komme som i en testversjon allerede i september.

Ifølge Winrumor kommenterer ikke Microsoft i USA personalsaker. Microsoft i Norge har som policy ikke å kommentere rykter.

Les om:

Enterprise