Spesialversjon av Suse Linux

Spesialversjon av Suse Linux

Just Enough Suse-operativsystemet skal være Novells bidrag til dedikerte maskinvarebaserte enheter.

Novell slapp for kort tid siden en betaversjon av JeOS sammen med opprettelsen av sitt Suse Application Program som retter seg inn mot ISVer (independent software vendors) som vil pakke sine applikasjoner med Suse Linux på en maskinvarebasert enhet (appliance).

JeOS er en versjon av Suse Linux Enterprise 10 SP2 som er kokt ned til kun det som er nødvendig for å kjøre applikasjoner eller tredjeparts komponenter. Betaversjonen er tilgjengelig i flere virtuelle formater. Dette er VMware VMDK, Xen og som ubearbeidet hardisk image.

Novell har ellers planer om å slippe et Microsoft VHD-format senere i år. Dette skal kunne kjøre på Windows Hyper-V som etter planen skal være på markedet til høsten. Brukerne kan installere operativsystemet på en server eller i et virtuelt miljø.

Novell vil gjerne jobbe tett med ISVer for å justere operativsystemet slik at det blir fundamentet i produktene. De planlegger også å gjøre tilgjengelig flere komponenter som skal forenkle prosessen med å lage appliancer. Blant annet et automatisert verktøy. Selskapet vil også delta i LimeJeOS-prosjektet som bygger på en nedskalert versjon av openSuse Linux.

Konkurrenten Red Hat annonserte for øvrig i november 2007 sitt Red Hat Appliance Operating System (AOS). Dette vil mest trolig bli tilgjengelig før 30. juni.

Enterprise