Splitter ny logo i neste Windows

Splitter ny logo i neste Windows

Med den nye Windows 8-logoen har Microsoft omsider byttet det ikoniske flagget med et vindu.

Nøyaktig når Windows 8 kommer er ikke kjent, men Microsoft har den siste tiden kommet med jevnlige drypp med informasjon, og snart lanserer selskapet en forhåndsvisning av det nye operativsystemet.

Nylig annonserte selskapet at Windows i forbindelse med Windows 8 har fått en helt ny logo inspirert av "Metro"-designert i operativsystemet.

- Windows-logoen er en sterk og lett gjenkjennelig merkevare, men da vi tok et steg tilbake og analysere den, innså vi at en videreutvikling av logoen bedre ville gjenspeile designprinsippene bak Metro-utformingen, skriver Sam Moreau, direktør for brukeropplevelser i Windows, i et innlegg på Microsofts Windows Blog.

"Nye perspektiver"

Den nye Windows-logoen, som består av et blått og enkelt rektangel som er delt i fire og plassert i perspektiv, og erstatter den flaggliknende logoen med fire farger, som Windows har hatt siden versjon 3.1.

- Ved å bruke sterke farger og rene linjer og former, bærer den nye logoen preg av karakteristikkene til skiltingen som brukes i flyplasser og t-banestasjoner, skriver Moreau.

Målet skal være å bringe Windows-visjonen tilbake til røttene.

- "Windows" er en vakker metafor for informasjonsteknologi, og med den nye logoen ønsker vi å understreke tanken om et vindu, i perspektiv, skriver han.

- Microsoft og Windows handler om å gi mennesker teknologi som gjør dem i stand til å finne sine egne perspektiver. Det er dette den nye logoen skal symbolisere.

Får kritikk

Som tilfelelt ofte er med nye logoer vekker også Microsofts nye Windows-blikkfang sterke følelser.

Flere er kritiske i sine kommentarer til logoen. Enkelte karakteriserer fargevalget som "utvasket" og logoen som en "branding-katastrofe", mens andre påpeker at logoen bærer et sterk likhet med det finske flagget.

- Windows 8-logoen gir meg et vindu, men dessverre for meg får jeg lyst til å hoppe ut av det, skriver Larry Dignan i ZDnet.

Det forventes at Microsoft vil lansere Consumer Preview-versjonen av Windows 8 Mobile på Mobile World Congress i Barcelona i slutten av februar.

Les om:

Enterprise