Spreke nyheter fra Google

Spreke nyheter fra Google

Sanntidssøk, oversetting og bildesøk er blant Googles nye påfunn.

Både Bing og Google har fått avtaler med diverse nettsamfunn, for at brukere lettere kan søke blant statusoppdateringer og brukergenerert innhold.

Google har avtaler med blant annet Facebook, Twitter og Myspace, samt en rekke andre bloggtjenester og sosiale nettsteder.

Søkegiganten skal de neste dagene rulle ut sanntidssøk som drar nytte av disse avtalene. Man skal kunne se søkeresultater i sanntid, etterhvert som de popper inn i Googles indeks.

Nye teknologier

- Googles sanntidssøk er Googles relevansteknologi som møter sanntids-internett, lovet Amit Singhal i Google på en pressekonferanse i San Francisco.

Sanntidssøket vil først bli tilgjengelig for engelskspråklige brukere, men skal utvides fortløpende.

"12 nye teknologier" gjør det mulig, ifølge Google. De må holde rede på over én milliard dokumenter som endrer seg raskt.

Teknologien gjør seg også gjeldende for Google Trends-tjenesten. Her kan man snart se "hot topics", som er hva nettbrukerne skriver mest om akkurat nå.

Søke med bilder

Google har også andre nyheter, mange av dem til mobile plattformer.

"What's nearby" gir Android-brukerne oversikt over hva som befinner seg i nærheten, og kommer som en del av Google Maps for Android 3.3, samt som en del av Googles søkeside for Android-brukere. Tjenesten har blant annet muligheten til å ta bilde av ting i nærområdet for å finne ut hva det er, i tillegg til den opplagte funksjonen som er å finne ut hva som er i nærheten.

Noe av det samme gjør Goggles, et nytt bildesøk. Man skal kunne søke ved hjelp av et bilde. Tanken er at du kan ta bilde av for eksempel et produkt du gjerne vil vite mer om, laste deg opp på Google, og få vite hva det er for noe. Det skal også fungere for blant annet kunst, landemerker og logoer. Tjenesten tilbys som en mobilapplikasjon for Android-telefoner.

Google ser også på muligheten av å oversette tale i sanntid. Denne teknologien er i et tidlig stadium, men ble presentert på pressekonferansen.

- Disse tjenestene er bare begynnelsen, men mulighetene fremover inspirerer oss, sa Googles Vic Gundotra på pressekonferansen.

Her kan du se en demonstrasjon av Goggles:

Enterprise