Stabilt sideleie for EDB

Stabilt sideleie for EDB

EDB må fortsette å kutte kostnader i et krevende konsulentmarked.

EDB Business Partner hadde i første kvartal 2010 en omsetning på 1,82 milliarder kroner, mot 1,94 milliarder i samme kvartal 2009.

Konsernets driftsresultat (EBITA) ble 134 millioner mot 135 millioner i fjor.

Krevende konsulentmarked

EDB opplever økt etterspørsel innen tjenesteområder som bidrar til at kundene standardiserer it-infrastruktur og automatiserer arbeidsprosesser som et ledd i kostnadsreduserende tiltak. Tilsvarende er etterspørselen lavere etter utviklingsprosjekter, noe som også gir lavere inntekter hos EDB.

- It-tjenestemarkedet har fortsatt vært krevende i første kvartal. Vi ser imidlertid tegn til bedring i markedet og registrerer at omsetningsfallet er lavere enn ved utgangen av 2009, sier konstituert konsernsjef John-Arne Haugerud, som fortsatt leder selskapet etter at Endre Rangnes sa opp jobben ved nyttår.

EDB har omsetningsvekst innen flere områder, men påvirkes av lavere etterspørsel fra industrikunder i Norden. Selskapet tror andre halvår i år blir bedre enn det første, men skal fortsatt kuttes, til tross for bedre driftsmarginer.

- Vi vil videreføre arbeidet med å redusere kostnadene i tiden fremover for å styrke lønnsomheten i virksomheten, sier Haugerud.

Bankapplikasjoner for Ipad

EDB presenterer i dag som første it-selskap bankapplikasjoner knyttet til Ipad.

Dette er en oppfølging av satsingen på Iphone-applikasjoner som ble lansert i februar 2010.

Selskapet er også valgt som "Premium lanseringspartner" i Norge for Microsoft i forbindelse med verdenslanseringen av Sharepoint 2010 og Office 2010, heter det i børsmeldingen.

Les om:

Enterprise