Steria forventer travelt år

Steria forventer travelt år

Steria ønsker nok en gang flere folk. Høy ordreinngang er en grunn, frafall en annen.

- Vi opplever en massiv ordreinngang. Den største på flere år, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria Norge, i en pressemelding.

Derfor går nå selskapet ut og sier at de trenger 100 nye medarbeidere i 2009, hvorav 30 allerede er ansatt. Selskapet trenger både ingeniører og seniorrådgivere, innen både infrastruktur, nettverk, prosjektledelse, Java, Business Intelligence og Scrum.

Selskapet forteller, i likhet med en stor del av it-bransjen, at det offentlige bidrar til en høy aktivitet til tross for nedgangstider. Steria er inne i blant annet Skatteetaten, Statens Pensjonskasse, Forsvaret, Statens Lånekasse, NAV, Statens Landbruksforvaltning og Justis- og politidepartementet.

LES OGSÅ: - Outsourcing tilfører kompetanse

Det har nærmest blitt en tradisjon av Steria ber om folk på denne måten.

I 2006 meldte de at de trengte 65 nye hoder, etter å ha fått 45 nye i året før. I 2007 sa Steria at de trengte rundt 100 nye it-folk. I 2008 meldte de at de skulle øke med det samme tallet. Og i år kommer altså enda en ny beskjed om at 100 nye arbeidere trengs for å dekke behovet.

Vekst i selskapet er selvfølgelig en grunn, men frafall er et annet. Steria hadde 330 ansatte i fjor på samme tid, i dag er de 385, til tross for at de ansatte 94 nye medarbeidere i løpet av året.

De innrømmer at frafallet av ansatte i 2008 har vært på 11 prosent, noe høyere enn hva man kunne ønske. Året før hadde selskapet en enda høyere turnover, på hele 19 prosent.

I 2009 forventer Steria at jobbskiftene vil dempe seg, på grunn av et mer usikkert jobbmarked. De håper på under 10 prosent frafall.

LES OGSÅ: It-sjefer med mer penger i 2009

Enterprise