Steria opp 19 prosent

Steria opp 19 prosent

Steria økte driftsresultatet med hele 19 prosent i fjor. Årsresultatet for 2006 kommer sent, men godt.

It-konsulentselskapet Steria omsatte for 570 millioner kroner i Norge i fjor. Driftsresultat økte med 19 prosent.

– Steria står sterkt og stødig både i Norge og internasjonalt, og vi ser svært positivt på mulighetene de nærmeste årene. Vi skal holde fast ved vår strategi og være en av de fem store i bransjen, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Steria i Norge.

Han beregner Sterias markedsandel til rundt 3 prosent. Selskapet jobber med mange av de største virksomhetene i offentlig sektor, der markedsandelen ligger på over 6 prosent. Andre store kundegrupper omfatter finans og telekom.

Blant Sterias kunder i offentlige sektor er Skatteetaten, Politiet, Tollvesenet, NAV, Posten og Oslo kommune. Andre storbedrifter som kjøper tjenester av Steria er DnB NOR, Sparebank1, Nordea Storebrand, Hafslund, SAS og Telenor.

Ansetter 80 nye

I 2006 hadde Steria ved utgangen av året 310 medarbeidere. I 2007 skal selskapet rekruttere 80 nye medarbeidere. 63 av disse var allerede på plass ved utgangen av april. Utskiftningen av arbeidskraft for året forventes å ligge mellom 10 og 12 prosent.

LES OGSÅ: Konsulentene snart utsolgt

- Vi opplever en svært stor etterspørsel i markedet, og har vekst i egenprodusert inntekt som ligger over markedssnittet. Faktureringsgraden økte også betydelig fra i fjor, sier Rusti.

Han forteller at 10 prosent av omsetningen brukes til kompetanseheving, og at alle konsulentene disponerer 100 timer til opplæring.

– Faglig utvikling gir substans, og er med på å gjøre oss til en tillitsvekkende og innovativ samarbeidspartner, sier Rusti.

Les om:

Enterprise