Steria skal samle Statsbygg

Steria skal samle Statsbygg

Skal levere samhandling for flere millioner kroner de neste fire årene.

Steria har inngått avtale med Statsbygg om en ny virksomhetsportal og systemer for dokumenthåndtering og samhandling.

Selskapet vil ikke ut med avtalens verdi, men den skal ligge på et tosifret millionbeløp over fire år.

Store filer

Løsnigene skal brukes til å koordinere store byggeprosjekter som går over flere år. Man skal bruke EMC Documentum og Microsofts Sharepoint 2010 i bunnnen, og brukerne skal kunne dele store filer som for eksempel tredimensjonale byggetegninger.

I første rekke skal det gjennomføres pilotprosjekter for 40 testbrukere. Deretter er det duket for den fire år lange rammeavtalen, hvor løsningene skal rulles ut til hele organisasjonen med rundt tusen interne og tusen eksterne brukere.

Sharepoint-etterspørsel

- Den nye løsningen skal bedre samhandlingen i byggeprosjektene. Løsningen skal også utvikles til å bedre samarbeidet mellom leietakere og driftspersonell på de vel 2.300 bygningene som Statsbygg forvalter, sier direktør for økonomi og administrasjon Marianne Nordby Fålun i Statsbygg i en pressemelding.

- Effektiviseringsgevinsten ved bruk av samhandlingsløsninger er stor i offentlig sektor, og vi opplever en stadig økende etterspørsel etter denne typen løsninger. Sharepoint har stor utbredelse på det norske markedet, og det er fint å se at kundene våre bygger videre på sine investeringer og tar i bruk vår løsning på stadig nye områder, sier direktør for offentlig sektor Dagfinn Kolstad i Microsoft Norge.

Enterprise