Sterk krone svekker Telenor

Sterk krone svekker Telenor

Utenlandssuksessen dempes av den sterke kronen, sier konsernsjef Baksaas som likevel leverer et resultatet på mål i dag.

Med sin sterke posisjon i utlandet får Telenor (TEL) problemer når den norske kronen blir for sterk, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i resultatrapporten for tredje kvartal.

- Vi opplever nå et sterkere press på rapportert inntektsvekst som følge av at norske kroner har styrket seg i 2007, og konkurransesituasjonen i enkelte av våre markeder, sier Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en pressemelding.

Baksaas nedjusterer den forventede veksten i 2007. Mens selskapet tidligere har spådd en inntektsvekst på 3 til 5 prosent inneværende år, blir det kuttet ned til 1 mager prosent, skrifer E24.no.

- På tross av dette leverer vi fortsatt høy underliggende inntektsvekst og stabil EBITDA-margin (margin for driftsresultat før avskrivninger), sier Baksaas.

Treffer mål

Telenor fikk et resultat før skatt på 4,7 milliarder kroner, .marginalt bedre enn hva analytikerne hadde ventet på forhånd, ifølge estimater fra Reuters. På topplinjen var det litt svakere enn ventet, mens driftsresultatet før avskrivninger også var noe under forventningene.

Den tøffere konkurransen slår gjennom på marginen. Siden samme kvartal i fjor har konsernets EBITDA-margin falt fra 39,4 prosent til 35,6 prosent, hvis Kyivstar-tallene tas med i beregningen.

Godt i Ukraina

Telenors selskap i Ukraina går veldig bra, mens selskapet møtt sterkere konkurranse for eksempel i Bangladesh.

- Kyivstar i Ukraina har opprettholdt sin markedsposisjon og estimater viser et sterkt finansielt kvartal. De juridiske forholdene rundt Kyivstar forhindrer oss fortsatt fra å motta finansiell informasjon. I august fikk Telenor medhold fra voldgiftsdomstolen i New York, og vi er i prosess for å få denne dommen håndhevet, sier Baksaas i pressemeldingen.

Baksaas skryter også av utviklingen i Pakistan og Malaysia, samt fastlinjevirksomheten i Norge, men understreker at det er vanskeligere for mobilvirksomheten i Norge.

- Konkurransen i det norske mobilmarkedet har økt og Telenors aktiviteter for å opprettholde markedsandelen har bidratt til redusert margin, sier Baksaas.

Les om:

Enterprise