Sterk verdiøkning i Ergo Group

Sterk verdiøkning i Ergo Group

I en verdivurdering gjort av Handelsbanken Capital Markets verdsettes Ergo Group til 4, 8 milliarder kroner. Dette er en økning med 78 prosent på ett år.

Handelsbanken Capital Markets har vurdert hele Posten Norge. Verdien av konsernet har økt med 15 prosent det siste året, men Ergo Group stikker seg ut.

Segmentene Post, Logistikk og IKT (Ergo Group) verdsettes til henholdsvis 5,4 milliarder kroner, 6,0 milliarder kroner og 4,8 milliarder kroner i selskapsverdi. Segmentene IKT og logistikk har størst verdiøkning med henholdsvis 78 prosent og 25 prosent, mens segmentet post har den samme verdien sammenlignet med tilsvarende verdivurdering i 2006, ifølge en pressemelding.

Oppkjøpet av Allianse og Systeam har bidratt mye til verdiøkningen. I følge Ergo-sjef Terje Mjøs har selskapet også klart å effektivisere godt og fått opp marginene

- Jeg er fornøyd med at vi har greid å øke verdien på selskapet såpass mye og at økningen er høyere enn prisen for selskapene vi har kjøpt. I så måte har oppkjøpene vært på gunstige nivåer for oss, sier Mjøs til Computerworld.no

LES OGSÅ: Ergo vokser på sine kjøp

Les om:

Enterprise