Steve Ballmer svarer Google

Steve Ballmer svarer Google

Microsoft-sjefen Steve Ballmer slår tilbake mot Googles utspill.

I forrige uke ble Microsofts bud på søkegiganten Yahoo offentliggjort, og Google var raskt på banen med kommentarer om at dette vil svekke konkurransen.

LES SAKEN HER: Hudfletter Yahoo-budet

Under en telefonkonferanse mandag denne uken forsvarte Balmer budet på 44,6 milliarder dollar for Yahoo. Et eventuelt oppkjøp må godkjennes av konkurransemyndigheter både i USA og EU.

Under telefonkonferansen sa Balmer at Google helt klart har opparbeidet seg en dominerende posisjon på nettet.

– De har 75 prosent av alle betalte søk på verdensbasis. Vi mener at dette (et oppkjøp av Yahoo, red. anm.) styrker konkurransen mer enn noe annet, sa han.

LES OGSÅ: Microsoft byr 240 milliarder for Yahoo

En av Google-sjefene slo tilbake mot Microsoft på søndag. Søkegigantens juridiske sjef, David Drummond, hevdet at et samlet Microsoft og Yahoo vil kontrollere store deler av markedet for eposter, lynmeldinger og portaltrafikken på internett. Drummond mener at dette vil føre til en urettferdig konkurransefordel og sammenligner det med Microsoft dominans på pc-markedet.

Ifølge Steve Ballmer er Yahoo viktig for at Microsoft skal bygge seg videre opp på søk, tjenester på nettet og nettannonser. Og det er tydelig at Googles vekst har satt et press på programvaregiganten.

- Vi må innovere som gale, sa Ballmer under telefonkonferansen.

Han la heller ikke skjul på at det vil ta tid før det økonomiske løftet et kjøp av Yahoo vil innebære betaler seg. Selv om markedet og investorer vil ha resultater innen en treårsperiode, mente Ballmer at fem til ti år var en mer realistisk tid før oppkjøpet vil bære skikkelig frukter.

LES OGSÅ: Google ringte Yahoo

Enterprise