Stjal passord fra Nokia-utviklere

Stjal passord fra Nokia-utviklere

Utviklerforumet til Nokia er blitt angrepet, og epostadresser er på avveie.

Nokia bekreftet i tirsdag morgen at diskusjonsforumet deres var blitt angrepet, uten å gi flere detaljer. Nyhetstjenesten til Computerworld anslår at dette har skjedd i forrige uke. Forumet er nå ikke tilgjengelig, og brukere som kommer dit blir møtt med informasjon om angrepet.

Innbruddet har skjedd ved hjelp av en sårbarhet i forum-programvaren. Gjennom denne har man kommet inn i databasetabellen som blant annet inneholdt brukernes epostadresser.

- Opprinnelig trodde vi dette gjaldt et fåtall brukere. Etter å ha undersøkt nærmere, viser det seg at det dreier seg om temmelig mange, sier Nokia i en erklæring.

Databasen med epostadresser inneholdt også informasjon som fødselsdato, dm-identiteter og hjemmesider. Dette gjaldt en av femten brukere av forumet. Sensitiv informasjon som passord eller betalingsinformasjon skal ikke være berørt.

Den opprinnelige svakheten i programvaren skal nå være ordnet opp. Men utviklerforumet skal forbli nede inntil Nokia har undersøkt og sikret nettstedet bedre.

Les også: Alvorlig angrep mot Gmail og MSN Live

Nokia varslet tidligere denne uka at de har skrudd opp temperaturen i app-utviklingen. Avtaler skal få utviklermiljøene til å produsere mobil-app-er i stort monn for Symbian, men også ikke minst for Windows Phone 7-telefonene som er ventet fra giganten innen 6 til 18 måneder.

Les også: Microsoft frir til Webos-utviklere

Les også: RSA holder kortene tett til brystet

Enterprise