Store lekkasjer om Windows 8

Store lekkasjer om Windows 8

Interne dokumenter avslører spennende nyheter i neste Windows.

Det italienske nettstedet Windows8italia har fått fatt i det som angivelig er interne Microsoft-dokumenter som omhandler neste Windows-versjon, Windows 8, melder Computerworlds nyhetstjeneste.

Dokumentene er publisert på en rekke andre nettsteder, blant annet Microsoft Kitchen, og er enten ekte vare eller en imponerende forfalskning.

Ansiktsgjenkjenning

Foreløpig virker det som om Windows 8 byr på flere visjoner enn konkrete, tekniske nyheter, men det legges vekt på raskere oppstarttid, støtte for Usb 3.0 og Bluetooth 3.0, ansiktsgjenkjenning samt støtte for 3D-skjermer og HDTV.

Ansiktsgjenkjenningen skal dra nytte av webkameraene som finnes på de fleste bærbare nå til dags. Også mobiler som iPhone 4 og HTC Evo 4 kommer nå med videokamera på forsiden av telefonen.

- Windows 8 skal gjenkjenne meg og logge meg på automatisk, heter det i dokumentene.

Det nye operativsystemet skal redusere oppstarttiden dramatisk, og dermed imøtegå en av de store fordelene til det nye Chrome OS fra Google. Windows har til alle tider krevd mye tid og ressurser før man i det hele tatt kommer i gang, men dette problemet skal angivelig stå høyt på agendaen i Windows 8.

- Pc-er med Windows 8 skrur seg på raskt, nærmest umiddelbart i mange tilfeller og er klar til innsats uten lange eller uventede forsinkelser. Når kunder vil sjekke epost, sportsresultater eller spille mediefiler vil de snu seg etter pc-en fordi det vil gi dem de trenger raskt, heter det i dokumentene.

Berøringsskjermer

Spesifikasjonene nevner også støtte for en DirectX grafikkprosessor, HD-video, stemmestyring og berøringsskjermer på 17-30 tommer. Berøringsskjermene er viet god plass i dokumentene, og presentasjonen inneholder også en prototype på hvordan en pc med Windows 8 og en slik skjerm kan se ut. Tastaturet har man ikke kvittet seg med, men musa glimrer med sitt fravær.

Det har tidligere sirkulert rykter om at Windows 8 vil bli et 128-bits operativsystem som skal være på markedet allerede i 2012, men dette sier ikke presentasjonen noe om.

Les om:

Enterprise