Store maskiner til små bedrifter

Store maskiner til små bedrifter

IBM vil ha små og mellomstore bedrifter til å ta i bruk stormaskiner.

IBM har nettopp lansert en ny sikkerhetsprogramvare som støtter stormaskinserien Z9. Målet er å konkurrere med arbeidsstasjonene fra HP og Sun i dette segmentet.

Det er også satt opp et nytt nettsted der kunder beskriver hvordan man kan tilrettelegge en overgang fra servere til stormaskiner. Nettstedet er rettet ikke bare mot kunder, men også systemintegratører, programvare-leverandører og akademiske institusjoner.

For eksempel kan eksisterende kunder benytte virtualiseringsprogramvare for z/VM for å oppnå større virtuelt minne, eller de kan benytte Tivoli zSecure V1.8.1 for å overvåke sikkerhet og sikre juridisk gyldighet.

Kjøpt teknologi

Den nye versjonen av zSecure er bygget på teknologi fra oppkjøpte Consul Risk Management, som inngår i IBMs strategi for å forenkle stormaskin-plattformen innen 2001. Selskapet har satt av 100 millioner dollar til dette formålet. Hensikten er å overtale næringslivet til å kjøpe IBMs z9-stormaskiner i stedet for avanserte servere.

IBM selger en versjon av Z9 for store bedrifter og en for mindre. Ifølge Jim Stallings, daglig leder for IBMs teknologigruppe for System z, er det god økonomi i stormaskiner.

- Dette handler om kraft, og det har vi nå sett i over ti år. Servere som kjører på raskere brikker trekker enorme mengder strøm, sier Stallings til IDGs nyhetstjeneste.

Finans

Siden artikekturen i stormaskinen er svært strømlinjeformet, er den velegnet for kunder som skal prosessere enorme menger informasjon , for eksempel innen finanssektoren, mener han.

Strormaskinmarkedet er i vekst, i følge IBMs egne tall. I første kvartal 2007 kunne selskapet godskrive en økning i nettofortjenesten på 8 prosent, til 1,8 milliarder dollar. Omsetningen økte med 6,6 prosent til 22 miliarder dollar, målt mot samme periode i 2006.

Les om:

Enterprise