Stormaskinen blir moderne igjen

Stormaskinen blir moderne igjen

Linux gir stormaskiner et oppsving, og Ergogroup kjøper to nye System Z10.

Ergogroup skal oppgradere stormaskinmiljøet med to nye System Z10. Det er to Z9-maskiner som skal pensjoneres. Avtalen har verdi på rundt 16 millioner kroner og varighet på tre år.

Ergogroup legger vekt på at avtalen gir dem en skalerbar plattform som sikrer tjenester tilpasset krav om tilgjengelighet, pålitelighet, kostnadseffektivitet og sikkerhet for forretningskritiske applikasjoner.

- Vi har valgt å oppgradere stormaskinmiljøet fordi dette er den mest stabile og skalerbare plattformene i markedet som tilfredsstiller våre kunders voksende forretningsbehov. Vi ser frem til å ta i bruk de mulighetene som ligger i denne teknologien, sier direktør for it-drift i Ergo, Morten Søgård, via en pressemelding.

- Ergogroup gir oss med dette fornyet tillitt. Vi skal vise oss tilliten verdig basert på det ypperste som finnes av teknologi i markedet, sier administrerende direktør i IBM Norge, Morten Thorkildsen.

Blir moderne

Samtidig skriver Comon.dk på andre siden av Skagerrak at stormaskinen er på vei til å bli moderne igjen.

- Det er miljømessige fordeler ved stormaskin, og ettersom de nå kan kjøre på Linux er det ikke lenger et problem å skaffe folk til dem. Linux har betydd at man nå kan se helt unge folk beskjeftige seg med stormaskiner, sier Marianne Brun Hansen, driftsjef i KMDs datasenter i Ballerup, Danmark til Comon.dk.

IBM i Danmark, ved direktør for maskinvare Peter Sommer, bekrefter at det er på vei til å bli en stormaskin-renessanse etter at Linux ble mulig – til tross for at muligheten har vært der i flere år. Det har til dels tatt noen år å få full support på det åpne operativsystemet og til dels tatt tid å få markedet til å satse. Fokus på grønn it har hatt mye å si.

Krymper

IBM vil riktignok ikke si hvor stor vekst de har hatt på stormaskin i år sammenlignet med i fjor, men i antall MIPS snakker man om en salgsvekst tosifret prosentsats.

En artig tilleggsinformasjon er at stormaskinene krymper i fysisk størrelse.

- Vi spøker ofte til besøkende i datasenteret om de kan klare å plukke ut stormaskinen blant den øvrige maskinvaren. Det er det nesten ingen som kan, sier Hansen fra KMD.

Les om:

Enterprise