Storsatsing på Windows Live

Storsatsing på Windows Live

Det var ikke bare Windows 7 Steve Ballmer kunne fortelle om på CES.

Microsoft-sjef Steve Ballmer talte i går under Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, nå som Bill Gates har lagt hatten på hylla.

Den største nyheten var at Windows 7-betaen blir utgitt for allmenheten fredag 9. januar.

LES OGSÅ: Nå kan du prøve WIndows 7

Men det var ikke det eneste han hadde å fortelle. Det satses nå knallhardt på Microsofts Windows Live, og de kunne fortelle at de har startet samarbeid med Dell om å selge pc-er med Windows Live Essentials og Live Search ferdig installert. Verizon vil også selge sine mobiltelefoner med Live Search, og det hele sees på som et strategisk trekk i søkekrigen med blant annet Google.

Windows Live Essentials er en samling programmer, og inkluderer Live Messenger, Live Mail, Live Writer og Live Photo Gallery. Alt har vært ute i beta en stund, men Messenger skal nå være helt ferdig. Den nye versjonen lar blant annet folk sende videoklipp til hverandre. Microsoft har også fått en avtale med Facebook, for økt samhandling mellom Messenger og det populære nettsamfunnet.

Også Xbox Live på deres spillkonsoll Xbox 360 vil få nyheter, som et verktøy for å utvikle egne spill man gratis kan spre rundt om i verden. Microsoft slipper også to storspill i Halo-serien.

LES OGSÅ: - Microsoft har hengt etter i spillmarkedet

En annen ting Ballmer talte om, var hvordan pc-en nå bare har blitt "én av tre skjermer".

- Det handler ikke bare om pc-en. Nå har vi en bredere visjon, sa han under sin tale.

- Microsoft endrer hva Windows er, fra et pc-operativsystem, til en tilkoblet plattform. En opplevelse som inkluderer pc-en, telefonen, tv-en og skyen.

Han sa videre at skille mellom tv og pc snart vil viskes ut, noe mange allerede opplever med egne multimedia-maskiner og flatskjermer koblet mot pc-en. Ballmer hadde også en profeti om at pc-en snart kan styres kun ved stemmebruk og bevegelser:

- Om et par år vil pc-en se deg, og høre deg.

LES OGSÅ: WIndows fortsetter å falle

Les om:

Enterprise