Studenter bak Posten-suksess

Studenter bak Posten-suksess

NITH-studenter bidro til sporingsapplikasjon for Iphone og Android.

Postens nye sporingsapplikasjon for Iphone ble lansert forrige uke og gikk rett til topps i App Store. Bak applikasjonen står blant andre en studentgruppe fra Norges Informasjonsteknologiske Høgskole (NITH), skriver skolen i en pressemelding.

Ved hjelp av sporingsappen kan du enkelt følge pakker som sendes med Posten og Bring, bruke mobilen som hentelapp og finne det nærmeste postkontoret.

Bachelorprosjekt

Studentgruppen, som besto av Randi Rø, Sara Hellesten, Mads Mobæk og Thomas Pettersen, gjennomførte sitt avsluttende bachelorprosjekt ved NITH i vår. Firkløveret utviklet sporingsapplikasjonen sammen med Posten og Bekk Consulting.

–Det denne gruppen har vært med på å utvikle, beviser at våre studenter er løsningsorienterte og at de bidrar til verdiskapningen i Norge, sier markedssjef Trine Romskoug ved NITH.

Sporingsapplikasjonene er utviklet både for Iphone og Android-telefoner. Iphone-versjonen klatret til topps i App Store allerede på lanseringsdagen, og i skrivende stund ligger den på 8. plass, med 4,5 av 5 mulige stjerner. I Android Market er appen ikke inne på topplisten, men har fått fire av fem stjerner fra brukerne.

Applikasjonene har blitt lastet ned av totalt 17.200 brukere. Målet til Posten er at 25.000 kunder skal benytte mobilen til sporing og henting av pakker innen utgangen av 2010.

Fortsetter samarbeidet

Ansvarlig for sosiale media i Posten Norge, Jon Martin Tafjord, er veldig fornøyd med prosjektet som har ført til at Posten nå også er tilgjengelig på smarttelefoner.

- Det har vært en god erfaring å jobbe med studenter på sporingsapplikasjonsprosjektet. De har gjort en veldig bra jobb, noe som gjenspeiles i den gode responsen vi har fått fra våre brukere, sier Tafjord.

Posten vil nå jobbe videre med utviklingen av applikasjonene, med bidrag fra studentene.

Enterprise