Sun i krise: 2500 må gå

Sun i krise: 2500 må gå

Svake resultater skyldes den deprimerende amerikanske økonomien, hevder ledelsen i Sun Microsystems.

Etter oppkjøpet av MySQL for en milliard dollar, sliter Sun med å øke omsetningen. I løpet av de neste tre månedene må 2500 ansatte, sju prosent av arbeidsstokken, finne seg en annen arbeidsgiver.

Omsetningen i kvartalet som endte 30. mars kom på 3,27 milliarder dollar, en nedgang på 0,5 prosent sammenlignet med samme periode i 2007. Oppkjøpet av MySQL har bidratt til tunge kostnader, og selskapet rapporterer et underskudd på 34 millioner dollar, eller - 0,04 doller per aksje, for perioden. Da hjelper det lite at det går bra i Brasil og India.

Sun gir den amerikanske økonomien hovedskylda.

- Kvartalet var svært utfordrende. Makroøkonomiske faktorer i USA overskygger framgangen vår i andre deler av verden. Jeg er skuffet, sier Suns hestehalebærende konsernsjef Jonathan Schwartz.

LES OGSÅ: Frontlinje mot nettet

Server- og lagringssystemene solgte for 100 millioner dollar mindre enn selskapet selv forventet, og særlig sviktet salget av de tyngste, og dyreste, produktene. Økonomikrisen i USA virket negativt inn på etterspørselen fra såvel offentlig sektor som telekomindustrien og detalijstmarkedet.

Oppkjøpet av MYSQL bragte 1100 nye ansatte til Sun. Selskapet ser nå for seg innsparinger på 100-150 millioner dollar gjennom oppsigelser i løpet av neste kvartal. Dette vil ramme fra 1000-2500 ansatte.

Les om:

Enterprise