Superenkel privat fildeling over nettet

Superenkel privat fildeling over nettet

Med iTwin kan du enkelt dele filer mellom datamaskiner sikkert over nettet. Nå støttes også Mac.

For styrete å slå hull i brannmurer for fjernaksess av filer? For slitsom og tingvint å måtte sette opp programvareløsninger for dette - og kanskje ikke sikkert nok engang?

Det finnes gode løsninger på markedet for fjernpålogging og fjernaksess mot en Mac, og en del av disse er ganske sofistikerte. Men som oftest er løsningene noe omfattende i og med at de gir full adgang til maskinen fra et eksternt sted, mens du kanskje egentlig bare har behov for den ene filen.

Og så er det kanskje at Dropbox ikke er sikkert nok for deg. Eller at Apples iDisk-skylagring snart fases ut. Eller at Back to My Mac bare fungerer fra Mac til Mac, og dessuten krever et MobileMe-abonnement.

Usb-plugg i to deler

iTwin er en utrolig enkel, men likevel effektiv og sikker måte å få adgang til utvalgte filer via eksterne maskiner over internett. Dette kan til og med være fra Windows-pc til Mac, men selvfølgelig også fra Mac til Mac.

iTwin er todelt, som navnet antyder. iTwin er en usb-plugg som kan kobles sammen med en tilsvarende tvilling-plugg, og brukers dessuten 256-biters AES-kryptering i filoverføringen (militær standard).

Først kobles begge til vertsmaskinen, og filene som ønskes delt settes opp. Deretter kobles den ene halvdelen av iTwin av, og settes i en USB-port på en ekstern maskin. De delte filene vises og jobbes mot, og innholdet synkroniseres automatisk over nettet.

Endelig Mac-støtte

iTwin ser ut som en USB-minnepinne, men er det ikke. Filer lagres ikke på den - den fungerer kun som en link mellom de to maskinene som har en halv iTwin i seg.

Apples kommende iCloud skytjeneste vil ha funksjonalitet som synkroniserer filer mellom ulike Apple maskinvareenheter, men er avhengig av programvare for å kunne fungere. Derimot er dette en sømløs opplevelse som ikke krever noe som helst av maskinvaren.

iTwin har vært tilgjengelig en stund for pc, men nå er Mac-drivere også klare (ute av beta). En forutsetning er OS X 10.6 Snow Leopard. iTwin koster cirka 830 kroner inkludert frakt (eksludert avgifter). iTwin sendes også til Norge, men en forutsetning er betaling med PayPal-konto.

Du kan lese mer om iTwin her. Se en promovideo av iTwin nedenfor.

Enterprise