Svenske it-sjefer tyr til vold

Svenske it-sjefer tyr til vold

Mest utbredte metode for sletting av sensitive data er ikke helt etter boka.

Svenske myndigheter og private selskaper har altfor dårlige rutiner for sletting av informasjon når pc-er og annet it-utstyr skal byttes ut, viser en fersk undersøkelse fra Inrego, et firma som blant annet driver med datasletting.

100 it-sjefer i vårt naboland er spurt, og noe overraskende er fysisk vold mot utstyret den mest utbredte metoden for sletting av data.

Blir voldelige

Hele 62 prosent av it-sjefene oppgir at de savner skikkelige rutiner for å forsikre seg om at sensitiv informasjon virkelig blir fjernet når gammelt utstyr blir byttet ut.

Dette kommer også tydelig frem i statistikken, hvor 42 prosent innrømmer at de benytter verktøy som boremaskiner, hammere og skrujern for å destruere gamle harddisker.

Terapautisk

- Til tross for den terapeutiske effekten disse metodene muligens kan ha på frustrerte og aggressive medarbeidere, er disse fremgangsmåter ikke å anbefale når sensitiv informasjon ønskes fjernet for godt, mener Henrik Nilsson på Inrego.

Selskapet mener de eneste sikre metodene for permanent fjerning av sensitive data er å benytte sertifisert programvare for sletting eller å male opp harddisken.

Også norske Ibas har gode råd å komme med dersom du ønsker sikker sletting av data.

Enterprise