Syv gode miljøråd for it-bransjen

Syv gode miljøråd for it-bransjen

UKENS BEDRIFTSTIPS: Daglig leder Morten Leuch Elieson i Miljøfyrtårn gir deg sine miljøtips i forbindelse med kjøp og bruk av ikt-utstyr.

Selv om markedet har økende fokus og krav om miljødokumentasjon, er det ikke alltid like lett å vite hvor det er lurt å starte.

Sju gode råd

Elieson i Stiftelsen Miljøfyrtårn har gitt oss sine beste tips for hvordan din bedrift med enkle grep kan ta vare på miljøet:

* Bedriften kan stille miljøkrav ved alle innkjøp av ikt-utstyr som sikrer lengst mulig levetid, minst mulig farlige kjemikalier og mest mulig energieffektivt utstyr. Minstekravet er kriteriesettet utgitt i regi av DIFI.

* Du kan sikre at alle utskriftsenheter skriver ut dobbeltsidig som standard og etablere såkalt "follow me" printing.

* Foreta en analyse av datarommet for å vurdere muligheter for energieffektivisering.

* Sørg for god kompetanse på alle fagområdene i datasenteret. Dette innebærer blant annet kjøling, romdesign, servere, virtualisering, lagringsteknologi og nettverk.

* Bedriften kan fremme elektronisk samarbeid i egen møtevirksomhet, service, support og blant kunder og leverandører i form av telefonmøter, web og videokonferanser, fjernstyring og skjermdeling.

* Det bør være gode rutiner for innsamling av utrangert el-utstyr og gjenbruk av utstyr som fortsatt kan gjøre nytte bør sikres.

* Det er fint å ha en avtale for leveranse av utrangert ikt-utstyr med godkjent returordning.

Tilbyr sertifisering

- Ved å tenke miljø kan virksomheten bli en mer attraktiv arbeidsplass og leverandør av varer og tjenester, sier Elieson.

IT-Bransjen har tidligere skrevet om blant annet Imento som har gjennomgått sin miljøfyrtårn-sertifisering.

Les om:

Enterprise