Tech Data dropper Linux-minibærbare

Tech Data dropper Linux-minibærbare

Minibærbare er god forretning for Tech Data. Men Linux-modellene er uinteressante for distributøren.

Det siste året har Tech Data opplevd en tresifret økning i salget av minibærbare, såkalte netbooks.

Men ifølge breddedistributøren er etterspørselen etter minibærbare med Linux fraværende, og som et resultat Tech Data har helt sluttet å lagerføre Linux-modellene. Det forteller Brian Davis, viseadministrerende direktør for klientløsninger i Tech Data, til amerikanske Computerworld.

Selv om minibærbare med Windows dominerer på det amerikanske markedet, viser markedsundersøkelser at rundt en av fire minibærbare som ble solgt på verdensbasis i fjor ble levert med Linux.

Davis går ikke direkte ut mot funksjonaliteten til Linux, men sier at de tidlige Linux-basert minibærbare gjerne ble levert med små skjermer og flashbasert lagring med lav kapasitet, noe som rett og slett ikke var godt nok.

I tillegg selger Tech Data mer til forhandlere og systemintegratører som jobber mot bedriftskunder og det offentlige kunder enn til konsumenter.

Tech Data håndterer ikke retur av produkter, og Davis ønsker ikke å kommentere hvorvidt minibærbare med Linux returneres oftere enn Windows-versjoner.

Android er interessant

Mesteparten av salget av de minibærbare kommer fra konsumentmarkedet, men etterhvert som spesifikasjonene blir bedre har det også blitt større aksept for maskinene i bedriftsmarkedet.

Maskinene har ennå ikke generert mye salg i enkeltvertikaler med unntak av skolemarkedet.

- Jeg dytter bokser, og for å være ærlig vil jeg heller selge en vanlig bærbar til 1 200 dollar enn en minibærbar til 400 dollar. Men ved å selge til skoler kan man skape et marked. Typiske offentlige skoler ville ikke kjøpt en vanlig bærbar pc til hver elev, men de har begynt å gjøre det med de minibærbare, sier Brian Davis.

Ifølge Davis selger Tech Data bra med minibærbare fra både Acer, Asus, HP og Lenovo. Spesielt modellene med 10-tommers skjerm, 160 gigabytes harddisk og Windows XP Home går raskt unna.

Til tross for at Tech Data nå kutter de Linux-bærbare fra porteføljen synes Davis de kommende minibærbare basert på ARM-prosessoren og det Linux-baserte operativsystemet Android virker interessante.

- Vår tilnærming er å vente og se. ARM vil måtte slåss hardt for å få innpass på dette markedet. Det kommer til å bli vanskelig, sier han.

LES OGSÅ: Linux utkonkurrert på minibærbare

Enterprise